Telefonlara indirdiğiniz bu oyunlar size pahalıya patlayabilir

Telefonlara indirdiğiniz bu oyunlar size pahalıya patlayabilir

Dikkat! Bu oyunları indirenlerin faturası şişecek

Google'ın Play Store adlı uygulama mağazasında bir yıldır bulunan uygulamalarda ve internet reklamlarında gizlenen virüsün 36,5 milyondan fazla cihaza bulaştığı düşünülüyor.

CheckPoint adlı güvenlik şirketinin ortaya çıkardığı Judy adlı uygulamalara gizlenen zararlı yazılım, reklamlara tıklayarak sahibine para kazandırırken, internet kotasını bitiriyor. Bu tehlikeli virüsten korunmak için yapabileceklerinizi yazdık.

Bugüne dek Google uygulama mağazasından en çok bulaşan virüs olan Judy, yemek ve moda oyunlarına saklanıyor. Zararlı oyunların adında da "Judy" geçiyor.

Reklama tıklandığında ya da virüslü uygulamalar çalıştırıldığında, Google reklamlarına tıklamaya başlıyor. Bu da zararlı yazılımı hazırlayan kişiye para kazandırırken, internet kotanızı da bitiriyor.

Judy, reklamlara tıkladığı için zararsız gibi görünse de, Google'ın Bounce adlı güvenlik sistemini geride bırakıyor. Zararlı yazılımın, Play Store'da ENISTUDIO Corp. adıyla kayıtlı Kiniwini adlı şirkete ait olduğu düşünülüyor.

Android cihazlarda ortaya çıkan zararlı yazılım, iOS'ta da mevcut olabilir. Zira, şirket her iki sistem için de uygulama ve oyun üretiyor.

KORUNMAK İÇİN NE YAPABİLİRSİNİZ?

Virüsten korunmak için bu şirketin uygulamalarını indirdiğinizden emin olun.

Sadece Google Store'dan indirilen uygulamaları çalıştırın. Diğer sitelerde bulacağınız uygulamalar her tür zararlı yazılımı içerebilir.

Bir antivirüs yazılımı kurarak mobil cihazınızı tarayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.