Telefonun çökmesine neden olan hata

Telefonun çökmesine neden olan hata

WhatsApp üzerinden yollanan bir yazılı mesaj WhatsApp uygulamasının çökmesine, hatta Android akıllı telefonunuzun da kullanılmaz hale gelmesine neden olabiliyor.

İlginç hata sizin yollayacağınız bir mesaj ile geçerli olabiliyor. Alıntı bölümü oluşturup (<…>) bu işaretlerin arasına “Çok ilginç” ve “O kadar komik ki ağlıyorum” emojilerini yerleştiriyorsunuz.

Bu mesajı ise eğer siyah noktaya dokunulursa neler olacağını açıklayan bir mesaj ile veriyorsunuz. Eğer karşınızdaki kişi mesaja dokunursa WhatsApp uygulamasının ve hatta telefonun da takılmasına yol açıyor.


Bu hamle şimdiden birçok kişi arasında karşılıklı şaka yapma amacıyla yapılıyor. Elbette başınıza geldiği takdirde oldukça sinir bozucu bir hata olacağını tahmin edebiliyoruz. WhatsApp’ın bu hatanın çözümü ile ne zaman ilgileneceği ise şimdilik bilinmiyor. Dünyanın birçok yerinde insanları mağdur duruma düşüren WhatsApp hatası bakalım kısa zaman içinde giderilebilecek mi?

Güncelleme: Daha önce sadece Android kullanıcıları için geçerli olan bu hata şimdi de iOS cihazlara sıçramış durumda. Bu kez iMessage üzerinden gelen siyah nokta mesajı, siyah noktaya dokunduğunuz anda telefonunuzun çökmesine sebep oluyor.

Apple’ın kısa süre içerisinde sorunu çözecek hızlı bir güncelleme hazırlaması bekleniyor. Şimdilik yapabileceğiniz en iyi şey, mesajı gördüğünüz anda uygulamayı kapatmaya zorlamak ve konuşma pencerelerini hızlı bir şekilde silmek.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.