Telegram ceza ödeyecek! Telegram kripto para Projesi başlamadan bitiyor

Telegram ceza ödeyecek! Telegram kripto para Projesi başlamadan bitiyor

Telegram Kripto Para Projesi, maalesef başlamadan biten projelerden biri olarak tarihe geçti.

Popüler anlık mesajlaşma servisinin sahibi olan Pavel Durov, Telegram Open Network (TON) olarak adlandırdığı dijital para platformundan vazgeçti.ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan açıklamaya göre Pavel Durov’un Telegram adına 18.5 milyon dolar ceza ödeyeceği kesinleşti. Ayrıca yatırımcılardan “TON” için toplanan paralar da sahiplerine iade edilecek.

Bu projenin hayata geçirilmesi için 1.2 milyon dolardan daha fazla toplayan Pavel Durov, bu cezayı almamak için 1 aydır mücadele ediyordu. Aslında SEC ile Telegram arasındaki savaş Ekim 2019’da başladı.

Kripto para adına yapılacak olan yatırımlar için kurulan “TON”, geçtiğimiz ay kapatıldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından baskı altına alınan Durov, ilgili kapatma kararı ve Telegram kripto para projesi hakkında şunları söyledi:

“Bu iletiyi dünyada var olan ademimerkeziyet, denge ve eşitlik için çabalayan herkese şans dileyerek sonlandırmak istiyorum. Doğru taraf için savaşıyorsunuz. Bu savaş, neslimiz adına en önemli savaş olabilir. Bizim başarısız olduğumuz yerde sizin hâlihazırda başarılı olduğunuzu umuyoruz.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Pavel Durov’un menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini ve hayata geçirmek istediği diğer projeleri de bildirmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.