Telegram gizlilik politikasını güncelledi!

Telegram gizlilik politikasını güncelledi!

Telegram, Rus hükümeti ile devam eden çatışması nedeniyle ülkede yasaklanmıştı. Şirket platformu kötü niyetli kişiler için daha az güvenli kılan mesajlaşma platformunun gizlilik politikasında bazı değişiklikler yaptı.

Telegram, gizlilik politikasını Avrupa Birliği'nin getirdiği yeni  GDPR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) yasalarına uygun güncelledi. 

Güncelleme gizlilik politikasında, "Eğer Telegram sizin bir terör şüphelisi olduğunuzu doğrulayan bir mahkeme emri alırsa, IP adresinizi ve telefon numaranızı ilgili makamlarda paylaşabilir." ifadeleri yer aldı.

Şimdiye kadar Telegram, bir mahkeme tarafından, terörist faaliyetlerden şüphelenen Telegram kullanıcılarının IP adresini ve telefon numarasını açıklamadı. Ancak Telegram, ihtiyaç doğarsa, şirketin yargı kararlarına uyacağını ve tüm olayın ayrıntılarını resmi bir şeffaflık raporunda yayınlayacağından söz ediyor. Şirket, yeni hareketin Telegram'ın güvenlik yönüyle tehlikeye girmeyeceğini iddia ediyor, ancak ultra güvenli mesajlaşma platformunu teröristler için daha az güvenli hale getirecek.

Telegram'ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, resmi açıklamada "Gizlilik politikasında, mahkeme kararı ile teröristlerin IP adresi ve telefon numarasını ilgili makamlara devretme hakkını saklı tutuyoruz. Böyle bir önlem, bu hakkı kullanıp kullanmadığımızı dikkate almadan, Telegram'ı terör propagandası yapmakla meşgul edenler için daha az çekici hale getirmelidir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.