Telegram, Google Play Store’a damgasını vurdu 'kendisini aştı'

Telegram, Google Play Store’a damgasını vurdu 'kendisini aştı'

WhatsApp ve Skype gibi güçlü rakiplerinin karşısında ayakta kalan Telegram, kendi başarılarına bir yenisini daha ekledi. 

Google Play Store, “Telegram toplam indirilme sayısı” başlığı altında yayımladığı istatistik ile birçok kişiyi şaşırttı.Yaklaşık 2 hafta önce kendisine ait olan aylık kullanıcı sayısı rekorunu yeni bir rekor ile tazeleyen anlık mesajlaşma servisi, kullanıcılar tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Pavel Durov tarafından geliştirilen bu hizmetin geleceği parlak görünüyor.

Rusya merkezli Telegram, uçtan uca şifreleme altyapısını kullanıyor. Bu bağlamda kullanıcılarının güvenliğine odaklanan bu yazılım, rakiplerinin gerisinde kalmıyor. Peki kendisi toplamda kaç kez indirildi?

Google Play Store’un yayımladığı bilgiye göre 500 milyon kez indirilme barajını geçen başarılı uygulama, Pavel Durov liderliğinde büyümeye devam ediyor. Bilindiği üzere Pavel Durov, Rusya’nın sosyal medya platformlarından biri olan VK’nin de kurucusu olarak kariyerine devam ediyor. Tam adı Vkontakte olan VK, günlük 1.5 milyon kullanıcısı ile kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Bu bağlamda VK kullancıılarına Telegram’ı da öneren Durov, kendi uygulamasının gücüne güveniyor. Herhangi bir Android tabanlı akıllı telefona önceden yüklenmiş bir şekilde gelmeyen Telegram, indirilme konusunda rakiplerine yetişmeye çalışıyor. Zira WhatsApp toplamda 5 milyar kez indirildi. Google Mesajlar ise toplamda 1 milyar kez indirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.