Telegram güncellendi! İşte 5 yeni şahane özellik

Telegram güncellendi! İşte 5 yeni şahane özellik

WhatsApp’ın Rusya merkezli güçlü rakibi Telegram yeni güncelleme ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması bir dolu kullanışlı özellik getirdi.

Dünya genelinde 500 milyondan fazla kullanıcıya hitap eden Telegram, WhatsApp‘ın yeni gizlilik sözleşmesini duyurmasından sonra daha geniş kitlelere ulaştı. Uygulamanın geliştiricileri ise bu durumu fırsat bilerek çalışmalarını hızlandırdı. Yeni güncelleme hem iOS hem de Android cihazlarına geldi.

Yeni Telegram özellikleri neler?

1. Ödemeler 2.0

Telegram yemek siparişi vermek ya da taksi ücretini ödemek gibi farklı hizmetler için ödeme yapmanıza imkan sağlayan botlar taşıyor. Şimdiye kadar bu alışveriş seçenekleri oldukça kısıtlı tutulmuştu. Fakat artık uygulamaya kredi kartı desteği geldi. Öte yandan bir ürün satın alırken isteğe bağlı olarak bahşiş verme şansına sahip olacaksınız.

2. Yeni web versiyonu

Telegram uzun süredir ilkel bir görünümde kalan web sürümünü nihayet güncelledi. Tüm sohbetlere anında erişebileceğiniz, animasyonlu çıkartmaları kullanabileceğiniz, karanlık mod temasını seçebileceğiniz ve çok daha fazlasından yararlanabileceğiniz program yalnızca 400 KB dosya boyutuna sahip.

telegram-guncellendi-iste-5-yeni-sahane-ozellik-2-1536x827.png

3. Yakınlaştırma özelliği

Telegram fotoğrafları ve videoları artık medya ön izlemesini açmaya gerek duymadan sohbet ekranı üzerinden büyütülebiliyor. Yakınlaştırma modunu açmak için yapmanız gereken tek şey iki parmağınız ile içeriğin üzerine gelip büyütme hareketini uygulamak olacak.

4. Sesli sohbet planlaması

Clubhouse tarzı sesli sohbet özelliğini kullanıcılara sunan Telegram, şimdi kanal yöneticileri için bu yayınları planlama özelliği getirdi. Grup üyeleri konuşmanın gerçekleşeceği gün ve saati haftalar öncesinden öğrenme şansına sahip olurken; grubun sohbet ekranında ise kalan süreyi öğrenebileceğiniz bir geri sayım yer alıyor.

5. Video oynatıcıda iyileştirmeler

Artık Telegram’ın iOS uygulamasında bir video izlerken, içeriği hızlı bir şekilde ileri ya da geri sarmak için ekranın sol veya sağ noktalarına parmağınızla uzun süre basmanız yeterli olacak. Android’de ise bu işlem yine aynı noktalara çift dokunma eylemi ile gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.