Telegram korsan içerikler için bağımsız APK sunuyor

Telegram korsan içerikler için bağımsız APK sunuyor

Telegram, kendi web sitesi üzerinden doğrudan indirilebilen bir APK sürümü sunuyor. 

Google Play Store‘daki kısıtlamalardan muaf olacak bağımsız uygulama, Android işletim sistemli mobil cihazlar için resmen yayınlandı.

Kısıtlanmış kanallar için özgürlük getirmek isteyen platform bu sayede Google’ın baskısından kurtulmayı amaçlıyor. Zira korsan içerikli sınırlandırılmış kanallar ziyaretçilerine “Maalesef bu kanal Play Store’dan indirilen Telegram uygulamasında görüntülenemiyor,” uyarısı veriyordu. Şirket Android’e özel olarak hazırladığı APK ile bu sorunun üstesinden geldi.

Android’in Telegram APK’sı “daha az kısıtlama” içerecek

Android platformu için doğrudan indirme seçeneği sunan şirket, bu sürümün Google Play Store’daki versiyona göre daha sık güncelleme alacağını vurguladı. Ayrıca APK sürümünde kullanıcıların daha az kısıtlamaya sahip olacağını açıkladı. Fakat buradaki “daha az kısıtlama“nın ne anlama geldiği şimdilik merak konusu.

basliksiz-1-202.jpg

Platformun “daha az kısıtlama”dan kastı birçok kullanıcı tarafından şirketin +18 içerikleri serbest bırakacağı yönünde yorumlanıyor. Korsan içeriğin bir nevi özgür kalacağı sürümde kullanıcılar lisanssız içerikleri istedikleri şekilde yükleyip indirebilir ve grup üyeleriyle etkileşime girebilir. Hiçbir kullanıcı ve dağıtım kaynakları engellenmeden ücretsiz olarak platformda gezinmek mümkün olacak. Ancak şirketin kısıtlamaya tabi tutacağı içeriklerin neler olacağı bilinmiyor.

Telegram’ın ücretsiz APK’sı nasıl indirilir?

Android kullanıcılarının adeta akın ettiği Telegram APK’sı platformun resmi web sitesi üzerinden kolaylıkla indirilebiliyor. Uygulamayı Play Store’dan bağımsız olarak indirmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacak:

– Akıllı telefonunuzdan şu bağlantıyı açın.

– İndir düğmesine tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.

– Chrome uygulamasını açın ve İndirilen Dosyalar sayfasına gidin.

– Telegram APK dosyasını kurun ve oturum açın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.