Telegram kullanıcıları dikkat! Güvenlik açığı keşfedildi

Telegram kullanıcıları dikkat! Güvenlik açığı keşfedildi

Siber güvenlik uzmanları, anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'da şifrelenmeyle ilgili dört yeni güvenlik açığı tespit ettiler. Uzmanlar bu güvenlik açıklarını Telegram'a bildirdiklerini ifade ettiler.

WhatsApp'ın kullanım koşullarını değiştirmesinin ardından milyonlarca kullanıcı kazanan Telegram'da 4 güvenlik açığı tespit edildiği duyuruldu. ETH Zürih Üniversitesi ile Londra Üniversitesi bünyesinde çalışan bir grup siber güvenlik uzmanı tarafından ortaya çıkarılan güvenlik açıklarının kriptografi, yani şifrelemeyle ilgili olduğu belirtildi.

Siber güvenlik uzmanlarının yaptığı açıklamalara göre Telegram'da bulunan güvenlik açıkları; teknik olarak önemsiz, kullanımı kolay, gelişmiş ve teorik olarak ilgi çekici gibi farklı kategorilere alındı. Neyse ki bu güvenlik açıkları, Telegram kullanıcıları için büyük bir risk teşkil etmiyordu. Uzmanlar keşfettikleri güvenlik açıklarını Telegram'a bildirdi ve uygulama geliştiricileri, bu güvenlik açıklarını kapatmak için çalışmalarını tamamladılar.

"Telegram'ın özel şifreleme protokolü MTProto, yüzde 100 güvenli değil"

Bugün çoğu mobil uygulamanın geliştirilmesinde kullanılan çok popüler şifreleme protokolleri var. Ancak Telegram, bunlar yerine kendi geliştirdiği MTProto isimli özel bir şifreleme protokolü kullanıyor. Siber güvenlik uzmanları, bulunan güvenlik açıklarının bu protokolün de yüzde 100 güvenli olmadığını gösterdiğini belirtiyor. Hatta uzmanlar, MTProto'nun diğer protokollerin gerisinde kalmış olduğunu düşünüyorlar.

Telegram'da görüntülü grup görüşme özelliği

Konuyla ilgili olarak Telegram cephesinden de bazı açıklamalar geldi. Keşfedilen güvenlik açıklarının kullanıcılarını etkilemediğini söyleyen Telegram yöneticileri, yine de bu tür tespitleri her zaman memnuniyetle karşılayacaklarını açıkladılar. Kendilerinin de bazı testler yaptıklarını ancak yapılan üçüncü taraf çalışmalarla MTProto'nun gelişimine katkı sağlandığını ifade eden Telegram yöneticileri, bu sayede protokolün iyileştirilmesinin daha kolay olacağını düşünüyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.