Telegram rekora koşuyor!

Telegram rekora koşuyor!

WhatsApp sözleşmesi olayından büyük fayda sağlayan Telegram, kullanıcı sayısında rekor kırdı. 

Son bir haftadır dünya gündemini meşgul eden WhatsApp sözleşmesinden en karlı çıkanlar, rakip uygulamalar oldu. WhatsApp’in en yakın rakibi Telegram’da bu krizi çok iyi değerlendirdi.

WhatsApp krizini fırsata çeviren Telegram son 72 saatte 25 milyon kullanıcıya ulaştı. Konu ile ilgili açıklama yapan Telegram Kurucusu Pavel Durov, şunları söyledi;

“Son 72 saatte 25 milyon kullanıcı Telegram’a katıldı. Yarım milyar aktif kullanıcı ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için en büyük sığınak haline geldi.” dedi.


Ayrıca Pavel Durov, hızla artan Telegram kullanıcısı sayısının toplamda 500 milyonu geçtiğini bildirdi. Yoğun bir şekilde kullanıcı akınına uğrayan Telegram ile ilgili Durov, “İnsanlar, uygulamaları önemli bir kullanıcı sayısına sahip olduğu sürece her şeyden paçayı sıyırabileceklerini düşünen teknoloji tekelleri tarafından rehin tutulmak istemiyorlar. Yarım milyar aktif kullanıcısı ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için en büyük sığınak haline geldi. Bu sorumluluğu çok ciddiye alıyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu hadise ile büyük bir kitle kazanan Telegram, kullanıcıları platformda tutabilmek adına pazarlama faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Özellikle WhatsApp’in günden güne kan kaybettiği düşünülürse, Telegram’ın bu olaydan daha çok kazanç sağlayacağı ortada. Zira kurucu Durov’un aktardığı üzerine “”Diğer popüler uygulamaların aksine, Telegram’ın hesap vereceği hissedarlar veya reklam verenler yoktur. Ağustos 2013’te kullanıma açıldığımız günden beri kullanıcılarımızın özel verilerinin tek bir baytını üçüncü taraflarla paylaşmadık.” ifadeleri, bu durumu kanıtlar nitelikte.

WhatsApp’e göre bir takım teknik özelliklerle de öne çıkan iletişim uygulaması Telegram‘ın kullanıcı sayısındaki artış ne kadar daha sürecek önümüzdeki günlerde göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.