Telegrama video arama özelliği geliyor

Telegrama video arama özelliği geliyor

WhatsApp ile birlikte dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram tarafında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

Öncelikle hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz aylarda Telegram, kullanıcıların yazılı iletişimlerine ek olarak görüntülü iletişimlerini de mümkün hale getirecek bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. Kısa bir süre önce de yayınlanan resmi blog yazısı ile birlikte yeni özelliğin tüm kullanıcılar için aktif olduğu ifade ediliyor.

iOS tarafındaki eksiklikler ile ilgili tartışmalar mevcut olsa da yapılan resmi açıklamaya göre hem Android hem de iOS tarafında Telegram video arama özelliği eksiksiz bir şekilde kullanılabilecek. Yeni özellik, Telegram güncellemesi ile birlikte kullanılabilecek. App Store ve Google Play Store üzerinden gerekli güncellemeleri yapmak gerekiyor.

Telegram’ın yazılı iletişimdeki güvenlik vurgusu, video görüşmeleri için de geçerli oluyor. Yapılan açıklamaya göre yapılacak olan tüm video görüşmeler, yüzde 100 şifrelenmiş bir şekilde gerçekleştirilecek. Anlaşıldığı kadarı ile Telegram’ın güvenli iletişim iddiası, video görüşme tarafında da geçerli olacak. Apple’ın App Store üzerinden uygulamayı yayınlamadan önce oldukça uzun bir inceleme süreci geçirdiği de dikkat çeken açıklamalar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.