Telegram'dan çok tartışılacak özellik!

Telegram'dan çok tartışılacak özellik!

Telegram tarafından iOS ve Android platformları için dev bir güncelleme yayınlanmış durumda. Öte yandan, güncelleme ile birlikte gelen Telegram Passport özelliği çok tartışılacak gibi gözüküyor.

Pasaport özelliği tüm kimliklerini bulut üzerine yedeklemenizi istiyor. Evet, yanlış okumadınız!
 

Telegram Passport kimliklerinizi istiyor!
 

Passport olarak adlandırılan yeni özellik, gerektiğinde diğer uygulamalar ve servisler ile kimlik bilgilerinizi paylaşmak üzere, gerçek dünyadaki kimliklerinizin bir yedeğini depolamak için tasarlanmış durumda. Finansal servisler ve diğer endüstriler kimliğinizi doğrulamak üzere birleştirilmiş yetkilendirme yöntemi olarak tanımlanan bu özelliği kullanabilecekler. Bu sayede pasaport veya sürücü kimliği gibi kişisel kimliklerinizin fotoğrafınızı tekrar tekrar yüklemek zorunda kalmayacağınız belirtiliyor.

Öte yandan, Telegram Passport her ne kadar kullanıcılara kolaylık sağlama amacında olsa da internetteki tehlikeler ve kullanıcı gizliliği dolayısıyla özelliğe biraz şüpheli bakmaktan kendimizi alamıyoruz. Şirket, kendi bulutunda saklanacak kimlik belgelerinin ve kişisel verilerin uçtan uca şifreleme ile korunacağının altını çiziyor. Ayrıca, bunların sadece sizin bileceğiniz bir parola ile şifreleneceği vurgulanıyor. Şirketin bu verilere erişemeyeceği sadece sizin veriyi paylaştığınızda doğrudan alıcıya gideceği de bilgiler arasında yer alıyor. Bu verilerin gelecekte merkezi olmayan buluta aktarılacağı da bilgilerden. Yani ileride veriler birden fazla bilgisayar arasında dağıtılacak ve sistem daha güvenli hale getirilecek. Bu yeni özellik ile sistemlerinde entegrasyon kurmak isteyen servislerin bir seçenek sunacağını  belirtelim.

Yeni özelliğe erişim için Android uygulamasında Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Telegram Passport ve iOS uygulamasında Ayarlar > Telegram Passport menüsüne gidilmesi gerekiyor.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.