Televizyon Karşısında Yemek Yemenin Zararları

Televizyon Karşısında Yemek Yemenin Zararları

Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalara göre ailesi ile birlikte akşam yemeği yiyen kişilerin obezite riskinin azaldığını göstermiştir.

Ancak yeni yapılan araştırmalara göre ailenizle yemek yemenizden çok, yediğiniz yemeğin ev yapımı olması ve televizyona odaklanmamanız daha önemlidir. Bu yeni araştırmaya göre yemek yerken televizyon izlemeyen yetişkinlerin obezite riski %40 daha azdır. 
 
Evde yapılmış yemekleri hazır yemeklere tercih eden kişilerde de bu oran %26'dır. Yetişkinler televizyon izlerken normalden fazla yemek tüketebilirler ve hazır yemekler ev yemekleri kadar sağlıklı değildir.
 
Yapılan araştırmaya son bir haftada en az bir defa ailesi ile yemek yemiş olan yaklaşık 13,000 kişi katıldı.  Bu kişilerden elde edilen veriler hesaplandı ve katılan kişilerin 1/3'ünün obez olduğu açıklanmıştır. 
 
Katılımcıların yaklaşık 2/3'ü ailesi ile yemek yerken televizyon izlediklerini açıkladı ve %62'si ev yemeği yediğini söyledi. Araştırmacılar aile ile yenilen yemek sayısının obezite ile alakalı olmadığını açıkladı.
 
Bütün yemeklerini evde hazırlayan yetişkinlerin obez olma riski hazır yemek tüketenlere göre %26 daha azdır. Yemek yerken televizyon izlemeyen kişilerin obez olma riski izleyenlere göre %37 daha azdır.  Daha fazla aile yemeği sağlığımıza yararlı olabilir ama yemeklerin kalitesi de oldukça önemlidir.
 
Ailenizle yemek yerken televizyonu kapatın ve birbirinize gününüz hakkında sorular sorun.  Evde yemek yapmaya vakti olmayan kişiler hazır yemekler alırken sağlıklı yiyecekler tercih etmeye özen göstermelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.