Televizyonda 'Onu Yemeyin Demek' Tarih Oluyor

Televizyonda 'Onu Yemeyin Demek' Tarih Oluyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı televizyonlarda gıda kirliliği yaratacak şekilde konuşan sözde uzmanların önüne geçmeye hazırlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından halk üzerinde, televizyonda yayınlanan programlarda ticari amaç ile gıdalar konusunda yanlış yönlendirmenin yarattığı etkiyi ortadan kaldırmak için harekete geçti. Bakanlık gıda üzerinde yaratılan bilgi kirliliğini engellemeye yönelik çalışacak.

Televizyonlarda sürekli görülen, o yenir bu yenmez tartışmalarına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı el atarak gıdada oluşturulan spekülasyonların önüne geçecek. Dönem dönem gıdaların değişmesine rağmen tartışmaların değişmediği konuya müdahil olan Bakan Faruk Çelik, sözde uzmanlar olarak nitelendirdiği kişilerin vatandaşın kafasını karıştırarak, ne yapacağını bilemez hale getirdiğini ifade etti. Konuya dahil olan bakanlık bu konulara yönelik çalışma başlatarak, özellikle televizyonda yayınlanan programlarda gıdalar hakkında olumlu olumsuz şeklinde gıdaları sınıflandıran kişilerin önüne geçmeye yönelik uzman bir ekip kuracak.

Dönemsel olarak ortaya çıkan bir çok konuda konuyla ilgili bilgisi olmasa da açıklama yapan ünlü isimler bir çok sektörü zarara uğratarak, vatandaşın o gıdaları tüketmesine engel olmuştu. Erman Toroğlu da bir dönem salatalık ve tavuk ile ilgili yaptığı açıklama sonra tavuk üreticileri zarar etmiş söylemlerinden dönmeyen Toroğlu üstüne "Ben o koşullarda, günışığı görmemiş şekilde yetişen tavukları yemem. Yiyen buyursun yesin, ben yemiyorum" açıklaması yapmıştı.

En büyük zararı süt üreticileri görüyor

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Tevfik Keskin, yanlış bilgilendirilme sebebiyle her geçen gün süt üretiminin düştüğünü belirterek, kamuoyunun mutlaka doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Öte yandan Bakan Çelik doğru bilgiler veren programlar yaptırarak, doğal yiyecek ve içeceklerin tüketiminin tavsiye edileceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.