Tema sunduğu söylenen pembe WhatsApp’a dikkat

Tema sunduğu söylenen pembe WhatsApp’a dikkat

Akıllı telefonlarımızda tutulan verilerin her biri kullanıcı gizliliğidir. Ancak bazı kötü amaçlı yazılımlar, iyimser görünümleriyle telefonlarımızın içine sızarak verilerimizi çalar. İşte son olarak tespit edilen yeni uygulama da pembe WhatsApp oldu.

Bu hafta sık sık dile getirilen pembe WhatsApp uygulaması, tema görünümüyle geliyor ve kullanıcı gizliliğini de büyük ölçüde riske atıyor. Özetle telefondaki tüm verileriniz bu uygulamadan dolayı çalınmakla karşı karşıya.

Popüler WhatsApp uygulamasına yeni görünüm kazandırdığı iddia edilen pembe WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda internet güvenliği araştırmacılarından Rajshekhar Rajaharia tarafından tespit edildi. Rajshekhar, tehlike saçan bu uygulamayı Twitter hesabından paylaştı. Aynı zamanda bu uygulamanın genellikle gruplarda sık sık gezdiğini de dile getirdi.

Hackerler, gruplarda paylaştığı ”WhatsApp in Pink” uygulamasıyla kullanıcıların bilgilerini erişiyorlar. Kullanıcılar, yeni tema deneyimlemek için indirdiği bu uygulamayla aslında verilerini paylaşmış oluyorlar. Bu sayede kötü amaçlı kişilerde pembe WhatsApp uygulamasıyla bazı bilgilerinizi çalma aşamasına kadar geliyor.

pembe-whatsapp-uygulamasi-gruplarda-sik-sik-paylasiliyor.jpg

Bu dolandırıcılığın şu anda ne ölçüde yayıldığı belli değil. Ancak internet güvenliği araştırmacısı Rajshekhar, verilerinizin kontrolünü tekrardan ele almanız için mümkün olan en kısa sürede bu uygulamayı kaldırmanızı tavsiye ediyor. Lakin uygulama cihazlarınıza indirildikten sonra ana ekrandan kaybolabiliyor. Dolayısıyla tam temizlik için ayarlardan uygulamalar bölümüne gitmeniz gerekecektir. Bu ayar, telefon modeline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Buna göre kendi cihazınızın ayarlarına giderek kötü amaçlı bu yazılımı telefon ya da tabletinizden kaldırabilirsiniz.

Ancak uygulamayı silmek tam olarak yeterli bir çözüm de olmayabiliyor. Bunun için pembe WhatsApp’ı sildikten sonra da yapmanız gereken birkaç işlem var. Uygulamayı cihazınızdan kaldırdıktan sonra normal WhatsApp uygulamasını gidin ve Web/Masaüstü menüsünü bulun. Burada eğer var ise bilgisayar ya da diğer cihazlarla bağlı olan hesabınızı kaldırın. Daha sonra yapabiliyorsanız tarayıcı önbelleğinizi de temizlemeniz tavsiye ediliyor. Tüm bu işlemlerden sonra WhatsApp’ı tekrardan masaüstü ya da web uygulamasına bağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.