Temir, “Bizler an’ı yakalayarak servis ediyoruz”

Temir, “Bizler an’ı yakalayarak servis ediyoruz”

Gelişen teknoloji ve teknik ilerlemeyle birlikte dünyada ki birçok ülkede basılı gazetenin yerini internet gazeteciliği almış durumda.

 

Yazılı basının ve internet gazeteciliğinin geleceğini değerlendiren  Ege Haber Gazetesi  Editörü Cansu Temir, “Bilginin elimizin altında olduğu bu dönemde bilgiye  ‘anlık’ ulaşım çok önem arz ediyor. Bu anlık bilgiye ulaşma isteği ise bireyi  internet gazeteciliğine yönlendiriyor”  diye konuştu.İnternet gazeteciliğini istenilen zaman ve yerden anlık bilgiye erişim olarak tanımlayan Cansu Temir, “Gerek görsel medya gerekse yazılı basının pahalı yatırımlarına ihtiyaç duymadan daha az bütçeyle hem yazılı hem görsel medya fonksiyonlarını içinde barındıran bir yapıdır internet gazeteciliği. Bilginin elimizin altında olduğu bu dönemde ‘anlık’ ulaşım çok önem arz ediyor. Bu anlık bilgiye ulaşma isteği ise internet gazeteciliğine yönlendiriyor bireyi”  dedi.

YAZILI BASININ GELECEĞİ TARTIŞILIYOR

Her yazılı basının artık bir internet sitesi veya haber portalının olmasıyla geleneksel medya ve internet gazeteciliğinin artık rakip olmaktan çıktığına vurgu yapan Temir “Zaman içinde yazılı basının geleceği tartışma konusu. Taze haber, anlık bilgi ve rekabet edilemez teknoloji buna neden olacak. Bu hızlı akış içinde internet gazeteciliği önemli konuma gelmiş durumda. Tüm bunları ülke bağlamında düşününce, işsiz kalan birçok gazeteci meslektaşımızın da bu yeni alana yönelmesi kaçınılmaz oluyor” diye konuştu.İnternet gazeteciliğinin olumlu ve olumsuz taraflarına değinen Editör Cansu Temir,  “Son Dakika ve Flaş’ kavramları internet gazeteciliğinin en sık kullanılan terimleri arasındadır. Çünkü bizler an’ı yakalayıp servis ediyoruz. Patlamalar, kazalar, çatışmalar… Bunları an be an takip edebilmek ve okura sunmak okurun haber isteğine ek olarak gazetenin tirajına da bir olumlu etki denilebilir fakat ne yazık ki internet gazeteciliğinde her zaman doğru bilgiye ulaşılamıyor. Manipüle edilen haberlere sıkça rastlamak mümkün” dedi.

“İÇERİK ÜRETİP OKUYUCULARIMIZA SUNUYORUZ”

Haber seçimi ve aktarımında ajanslar ile anlaşmalı çalıştıklarını söyleyen Temir, “Gazetecilik oldukça saygın ve önemsenmesi gereken bir meslek. Medyanın gücü kamuoyu çerçevesinde yadsınamaz bir gerçek. Bir görüntü ya da sese ulaşmanın zorluğunu yazılı basın kaynaklı bir gazetede çalışırken saha deneyimiyle gördüm. Bunca emeğin karşılığını bulması gazeteci için bir motivasyon kaynağıdır. Bizler içerik üretip okuyucularımıza sunuyoruz. Özgün içerikler ve haberin farklılaştırılıp vurgulayıcı aktarımı internet haberciliğinden en önemli unsurlardandır”  diye konuştu.

unnamed-(8)-039.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.