Temiz Enerji Buluşmaları başladı!

Temiz Enerji Buluşmaları başladı!

Temiz enerji ekipman ve hizmetleri alanında birçok uluslararası firmanın üretim tesisinin bulunduğu İzmir'de “Yenilenebilir Enerji Ekipman ve Hizmet İhracatçıları Birliği” kurulması için çalışmalar Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hızla yürütülüyor.

“Yenilenebilir Enerji Ekipman ve Hizmet İhracatçıları Birliği” kurulması çerçevesinde, İzmir Kalkınma Ajansı ve ENSİA tarafından yürütülen BEST For Energy Projesi kapsamında düzenlenecek 4 Temiz Buluşma etkinliğinden ilki 14. EİF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda 14 Ekim 2011 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi.

“CleanMeet – Temiz Enerji Buluşmaları” teması ile gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerine İzmir ve çevresinde temiz enerji sektörüne ekipman üreten ve hizmet sağlayan 20, yurtdışından 64 firma katılım sağladı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen iş görüşmeleri ile yeni uluslararası iş bağlantılarının kurulmasının temeli atıldı.

cleen-meet-best-for-energy-projesi-eif.jpeg

Etkinliğin oldukça verimli geçtiğini belirten Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Alper Kalaycı, firmaların gerçekleştirdiği iş görüşmelerine ek olarak birçok kurumsal düzeyde görüşme gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki dönemin uluslararası işbirlikleri için yeni bağlantılar kurduklarını belirtti.

İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü H.İ. Murat Çelik, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere firmaların ilgisinin oldukça yüksek olmasının, İzmir Kalkınma Ajansını da sektörün gelişimi için daha fazla çalışmak konusunda motive ettiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.