Temizlik ürünlerindeki görünmeyen tehlikeler

Temizlik ürünlerindeki görünmeyen tehlikeler

Uzm.Hem.Z.Meltem Dinçer'den önemli uyarı

Çalışan bayan veya ev hanımı da olsa ev temizliği daima kadınlara kalan hizmetlerden. Evi temizleyeceğiz, steril edeceğiz diye çeşitli temizlik maddelerini özellikle kombine eder ve kullanırız. Ama şunu çok iyi bilmeliyiz ki aşırı her şey insana zarardır...

584ba514-d812-4ec7-8620-a6b2f048f9bc.jpg

Uzm.Hem.Z.Meltem Dinçer, Medya Ege'ye yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bulaşık makineleri çıkmadan önce elde yıkanan bulaşıkların iyi durulanmaması sorundu. Bizler de bulaşık deterjanı ve çamaşır suyunu birleştirip kendimizi zehirlemek için elimizden geleni yapardık. Makineler çıktı, elimizin dayanamayacağı ısıda iyi deterjanlar ile bulaşıklarımızı yıkar olduk. OLMADI!!!! İYİ TEMİZLENMİYOR!!! Makinenin içine de çamaşır suyu koyalım, çok temiz olsun. Öyle temiz olsun ki bir daha yemek yerken tabaklarımızdan, bardaklarımızdan çamaşır suyunu tadalım.

Evet çok steril olduk, zamanla kendimizi zehirledik, bağışıklık sistemimize zarar verdik ve hastalıklar başladı.

Aynı hatayı zemin temizliğinde de yapıyoruz. Zemin için kullandığımız deterjanlara yine etkili olsun diye çamaşır suyunu ekliyoruz. Hem deterjanın etkisi azalıyor hem de yerde çamaşır suyunun tabakasını bırakıyoruz. Bu hataları çok temiz olmak için yapıyoruz. Ya çok temiz olacağız derken mikroplara açık duruma gelirsek? Ne yapacağız?

Çamaşır yıkarken de çamaşır suyu ekleyenler vardır. Mis gibi çıkıyorlar makineden. Özellikle tene temas eden çamaşırlar da kullanırız. Sonra onları  giyer ve ara ara kaşınmaya başlarız. Cildimizde kızarıklık, mantar gibi durumlar meydana gelebilir. Ama bunların neden olduğunu anlayamayız.

Tuvalet ve lavabo temizliklerinde ise çamaşır suyu ve daha yoğun beyaz olan temizlik maddesini karıştırıp kendimizi larenks ödemi yapmak ve hastaneye zor yetişmek gibi bir huyumuz var. Bu iki madde karıştığında kimyasal tepkimeye girer ve biz onu soluduğumuzda larenks ödemine maruz kalırız. Vücudumuz soluduğumuz havadaki kimyasal karışıma reaksiyon gösteriri ve ödem oluşturur, en sonunda nefes alamaz hale geliriz. Burada yapmanız gereken acil hizmet almanızdır. Durum gerçekten ciddidir.

Bizlerin belirli vücut floraları vardır. Bu floraları bozduğunuzda hastalıklar ortaya çıkmaya başlar. Bu nedenle bizler steril yaşayamayız.Bazı bakterilerle yaşamak zorundayız. Bağışıklık sistemimiz onları tanımalı ve onlara karşı önlemini almalıdır. Çocukluğumuzda olduğumuz aşıların temelinde de bu vardır.

Çok fazla kimyasal temizlik ürünü kullanmak bizleri hastalıktan korumaz ve de daha fazla,daha sık hasta olmamızı sağlar. Hayatınızda sağlığınıza dokunacak şeyleri fazla kaçırmamanız dileği ile..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.