Temmuz ayında en çok hangi uygulamaları indirdik?

Temmuz ayında en çok hangi uygulamaları indirdik?

Sensortower, 2021 Temmuz ayına ait küresel çapta en çok indirilen uygulamalar listesini açıkladı. Listenin ilk beşinde Facebook ve alt şirketleri yer alıyor.

Sensortower'a ait liste, App Store indirmeleri, Google Play indirmeleri ve ikisinin toplamını teşkil eden üç farklı bölüme ayrılarak düzenlendi. Genel listeye baktığıldığında, hem sevilmediği iddia edilen hem de milyonların içinden çıkamadığı uygulamalardan olan TikTok, Temmuz ayında toplam 63 milyon indirmeye ulaştı.

TikTok’un bu indirme sayılarının en büyük kaynağı %15’lik oranla uygulamanın anavatanı Çin, %9’luk oranla Çin’i takip eden ülke ise Amerika Birleşik Devletleri.

5f7b1b61c03c0e21ac998894.jpg

İlk beşi Facebook domine ediyor

Genel listeye baktığımızda, küresel çapta en çok indirilen ikinci uygulama ise Facebook. Geçmişte kullanıcı verilerinin gizliliğine dair ciddi suçlamalarla karşılaşan ABD merkezli teknoloji devi, geçtiğimiz ay 53 milyon indirmeye ulaşmış durumda. Facebook’u en çok indiren ülke, %27’lik bir oranla Hindistan olurken onu %7’lik oranla ABD izlemekte.

Listenin geri kalanını oluşturan uygulamalar, ikinci sırada yer alan Facebook’un alt hizmetleri olan Instagram, Messenger ve Whatsapp olarak kaydedilmiş.

Temmuz ayında en çok indirilen uygulamalar ise şöyle:

1.TikTok

2.Facebook

3.Instagram

4.Messenger

5.WhatsApp

6.Snapchat

7.ZOOM

8.Telegram

9.CapCut

10.Google Meet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.