Teoman Kumbaracıbaşı ile bir nefes müzik

Teoman Kumbaracıbaşı ile bir nefes müzik

Arjantin doğumlu, ekranların ve tiyatronun başarılı oyuncusu Teoman Kumbaracıbaşı 21 Aralık’ta İzmir’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bu kez müziği ile sevenleriyle buluşacak.

Yeni yıl öncesi muhteşem bir konserle İzmirli sanatseverlerle buluşacak olan Teoman Kumbaracıbaşı’nın konseri saat 20.30’da başlayacak. Müziğe küçük yaşlarda mandolin ve keman çalarak başlayan ve 38 yaşında elektro-gitar çalmaya başlayan sanatçı, kurduğu Acaipademler müzik grubuyla 2009’da Marshall Planı ve 2011’de Budala isimli iki albüm çıkarttı. Teoman Kumbaracıbaşı ‘Zamanın Gözü’ isimli ilk solo albümünü ise 2015 yılında Istranca Dağları'ndaki Longoz ormanlarında kaydetti. Sanatçı, albümde dinleyenleri Pir Sultan Abdal’dan Georg Trakl’a, Jacques Prevert’ten Paul Celan’a, Kalender Eren’den Karacaoğlan’a uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Zamanın Gözü albümünde yer alan Pir Sultan Abdal’dan ‘Bir Nefesçik Söyleyeyim’ ise en beğenilen besteleri arasında gösteriliyor.

EVRENSEL VE YEREL BİR ARADA

Kumbaracıbaşı, hem Acaipademler hem de yeni grubu Kara Kutu Portakaldır’da birlikte çalıştığı,'dostum' dediği Metin Bozkurt ile kayıtları yaptığını belirterek, “Ruhu olan şarkılar var bu albümde. Bu toprakların derinliklerinden gelen sözleri yeniden yorumluyorum. Sadece toprağımızın değil, evrensel olanı zikreden ve gücümüzün yettiği, ulaşabildiğimiz, anlayabildiğimiz ya da anlamak için bestelediğimiz tüm büyük şairlerden bir gökyüzü oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Belleği canlı tutmak, geçmişe bakmak, geleceğe bir Hansel Gretel taşı bırakmak için müzik” dedi.

Yazı Tura, Aşka Sürgün, Eyyvah Eyvah, Fi-Çi, Avlu ve yakın zamanda Bir Deli Rüzgar olmak üzere pek çok yapımda yer alan Teoman Kumbaracıbaşı, 21 Aralık’ta tüm sevenlerini ve müzik tutkunlarını İzmir’de, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ne davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.