Ter kokusunun en doğal çaresi buymuş!

Ter kokusunun en doğal çaresi buymuş!

Kabartma tozu gibi karbonat da kurabiye gibi şeyler hazırlarken epey yardımcı oluyor ancak karbonatın diğer faydalarını neredeyse kimse bilmiyor.

Birazdan vereceğimiz listede karbonatı hamur işlerinden çok daha farklı yöntemlerde kullanabileceğinizi göreceksiniz. İşte karbonatı günlük hayatta kullanabileceğiniz farklı alanlar…

Sivrisinek ısırıkları 

Sivrisinek ve diğer böceklerin ısırıkları canınızı yakıyordur mutlaka. Artık yakmayacak. Karbonatı su ile karıştırın ve ısırılan bölgeye sürün. 10 dakika bekletin ve daha sonra soğuk su ile bölgeyi temizleyin. Isırığın acısı anında geçecek!

Ayakkabı kokuları 

Karbonat ayakkabınızdaki kötü kokuları yok ediyor. Göz kararı karbonatı ayakkabınızın içine döküp bekletin. Ertesi gün kokunun yok olduğunu göreceksiniz.

Ter kokusunu önleme 

Hafif nemlendirilmiş pamuğun üzerine karbonat serpin. Doğal deodorant olarak kötü kokuları uzun süreli yok edecektir.

Ağız kokusunu önleme 

 Ağzında istenmeyen koku olanlara müjde! Ilık su ile bir çay kaşığı karbonatı karıştırın ve gargara yapın. Kötü koku anında yok olacaktır.

 Et yumuşatma

Aldığınız et çok mu sert? Üzerine karbonat dökün ve birkaç saat bekletin. Daha sonra doğrayıp pişirebilirsiniz. Ne kadar yumuşadığına inanamayacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.