Tercüme yapan kulaklık ile yabancı kalmaya son!

Tercüme yapan kulaklık ile yabancı kalmaya son!

Yabancı dil, çoğu insanın sorun yaşadığı bir konu. Akıllı telefonlar, çeviri özellikleri ile bir nebze olsun sorun çözüyor ancak konu konuşma ve dinlemeye gelince, işler biraz daha zor bir hale gelebiliyor.

Yabancı dil, çoğu insanın sorun yaşadığı bir konu. Akıllı telefonlar, çeviri özellikleri ile bir nebze olsun sorun çözüyor ancak konu konuşma ve dinlemeye gelince, işler biraz daha zor bir hale gelebiliyor. Lingmo firması ise Translate One2One adını verdiği tercüme yapan kulaklık ise tam anlamıyla “kesin çözüm” üretmiş durumda.

Olağan dışı bir tasarıma sahip olan Translate One2One model isimli kulaklık, yapay zekalı veritabanı sayesinde, 3-5 saniye gibi kısa süreler içinde, çok sayıda dil arasında tercüme yapabiliyor. IBM’in geliştirdiği yapay zeka birimi Watson’dan beslendiği belirtilen bu kulaklık, üzerinde yer alan SIM kart girişi sayesinde de, akıllı telefondan bağımsız olarak kullanılabiliyor.

Farklı bir tasarıma sahip olan kulaklıklar, çift yönlü tercüme ve iletişim kurma özelliğine sahip. Üzerinde yer alan dokunmatik ekranlar yoluyla,  uzaktan erişim, telefon, rehber ve daha pek çok özelliği sunan bu kulaklıklar, hem dinleyici hem de konuşması modunda tercüme yapabilmekte.

Tercüme yapılacak diller arasındaki ayarlar, dokunmatik ekrandan rahatlıkla yapılabiliyor. Karşılıklı olarak yapılan eşleşme sonrasında kullanıma hazır oluyor.

Lingmo firmasının ürettiği tercüme yapan kulaklık, Translate One2One, şu an için Amerikan İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi, Almanca, Japonca, İtalyanca, Fransızca, Çince, İspanyolca ve Portekizce dilleri arasında tercüme yapabiliyor.

Avustralya merkezli Lingmo International isimli şirket tarafından üretilen bu kulaklık, 179 dolar gibi bir fiyat ile satışa sunulmuştu. Aynı marka, benzer özelliklere sahip, Time2Translate adını verdiği akıllı saat ile farklı ürün kategorisine de yapay zeka’lı tercüme özelliği sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.