"Terör örgütlerinin bulunduğu her yer hedefimizdir!"

"Terör örgütlerinin bulunduğu her yer hedefimizdir!"

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Pompeo’nun Dışişleri Bakanı olmasından önce bir yol haritası konusunda belli bir yere gelinmişti. O görüşmeler devam ediyor, Tercihimiz her zaman çatışma olmadan, görüşerek, diplomasi ile konunun çözülmesidir” dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Canikli, YPG, PYD ve PKK’nın olduğu her yerin hedefleri olduğunu söyleyerek, “Manifestoda çok net altı çizildi. Terör örgütleri Türkiye’nin güneyinden sınır boylarımızdan temizlenmesi gerekiyor. Temizlenmeden Türkiye kendini güvende hissetmez. Dolayısıyla bunların olduğu her yer, hangi şart altında olursa olsun oradaki teröristler bizim hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

Bakan Canikli, "Biliyorsunuz daha önce yol haritası konusunda Pompeo’nun Dışişleri Bakanı olmasından önce bir yol haritası konusunda belli bir yere gelinmişti. O görüşmeler devam ediyor, Tercihimiz her zaman çatışma olmadan, görüşerek, diplomasi ile konunun çözülmesidir. Onu sonuna kadar zorluyoruz. O bağlamda görüşmelerin bu şekilde bir çözüm için halen masada olduğunu söylemek mümkün. Bunlar tüketilmeden diğer yollara başvurulmaz. Bizim haklılığımız konusunda meşru müdafaa çerçevesinde yapılan çalışma olduğu konusunda hiçbir tereddüt yok. Bunun bizim meşru hakkımız olduğu konusunda inkar edemiyor. Terörle mücadele bir ülke için hem görev hem de haktır. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Canikli, “Biz artık bu tür terör unsurlarını, tehditlerini kendi imkan ve kaynaklarımızla bertaraf edebilecek imkana ve kapasiteye, yeteneğe sahibiz” şeklinde konuştu.


Bedelli askerlik konusundaki soruya Canikli, “Cumhurbaşkanımız o konuda açıklama yaptı. O noktadayız. Onun ötesinde bir çalışma yok” dedi.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.