Terör Örgütü IŞİD'in 800 Milyon Dolarını İmha Ettiler

Terör Örgütü IŞİD'in 800 Milyon Dolarını İmha Ettiler

Terör örgütü IŞİD'in koalisyon güçleri tarafından seçilerek uçaklarla bombalanan binalarında bulunan 500 ile 800 milyon dolar arasındaki paranın imha edilmiş olduğu düşünülüyor

Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan açıklamada koalisyon güçleri tarafından Irak'ta gerçekleştirilen hava saldırılarıyla terör örgütü IŞİD'in 800 milyon dolarının imha edildiği belirtildi.

Irak'ta görev yapan ABD ordusunun üst düzey komutanlarından Tümgeneral Peter Gersten tarafından yapılan açıklamada terör örgütü IŞİD'in özellikle mali işlerini yürüttüğü ofisler ve el koyduğu paraların tutulduğu binaların vurulduğu belirtildi. ABD Maliye Bakanlığı tarafından 2014 yılında kendisini en iyi şekilde finanse eden örgütün IŞİD olduğu açıklanmıştı.

ABD, koalisyon güçlerinin Irak'taki hava saldırılarında, IŞİD'in elinde bulunan 800 milyona dolara yakın nakit paranın imha edildiğini açıkladı.

terör

500 ile 800 milyon dolar imha edildi

ABDli Tümgeneral, örgütün paralarını tuttuğu binaları daha önceden ele geçirdikleri terör örgütü militanlarından aldığı bilgiler doğrultusunda belirlediklerini ve 20 hava saldırısıyla binaları havaya uçurduklarını belirtti. Tümgeneral düzenlenen hava saldırılarında imha edildiği tahmin edilen paranın 500 ile 800 milyon dolar arasında olduğunu düşündüklerini aktardı.

Daha önce gerçekleştirilen bir saldırıda örgütün Musul'da bir binada tutuğu 150 milyon doların imha edildiği açıklanmıştı. ABDli Tümgeneral Peter Gersten yaptığı açıklamada, nakit paranın nerede tutulduğuna dair istihbarat edinmelerinin ardından, binanın para bulunan bölümünün bombalandığını ifade etti.

Müslüman olmayanların mal ve mülklerine el konulması, ele geçirdiği bölgelerdeki petrol rafinelerinden petrol satışı gerçekleştirmesi ve vergi uygulamaları sayesinde terör örgütünün 2 milyar dolara yakın bir bütçeye sahip olması bekleniyordu. Sadece 2015 yılı içerisinde IŞİD'in 250 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor. Bu rakamların, imha edilen rafineriler, kaybedilen topraklar ve imha edilen paralar nedeniyle düşmüş olması bekleniyor.

2014 yılında 2 milyar Dolar'dan fazlasına sahiptiler

2011 yılında çete olarak anılan terör örgütü, 2014 yılında 875 milyon Dolar nakit paraya sahipti. Örgütün yine 2014 yılı içerisinde yağmaladığı bankalar, el koyduğu mülkler ve askeri teçhizatlarla elindeki parayı 2 milyarın üzerine çıkardığı tahmin ediliyordu. Özellikle Musul'u işgal etmesinden sonra zenginleşen IŞİD 2014'te dünyanın en çok kazanan terör örgütü olmuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.