Terör örgütünden son dakika Menbiç açıklaması

Terör örgütünden son dakika Menbiç açıklaması

ABD ve Türkiye'nin Menbiç konusunda mutabakata varmasının ardından terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'den açıklama geldi. Bölgedeki terör örgütü, önümüzdeki günlerde bölgeden ayrılacaklarını belirtti.

Ankara-Washington hattında yaşanan trafik sonucunda bu hafta Suriye’nin Menbiç bölgesinde ABD ve Türkiye arasında mutabakata varıldığı duyurulmuştu. ABD’li ve Türk yetkililer terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD/YPG’nin bölgeden ayrılacağını duyurmuş ve bir plan üzerinde görüş birliğine varıldığını açıklamıştı.

Bugün Menbiç’teki terör örgütü uzantılarından açıklama geldi. Reuters’ın son dakika haberinde, terör örgütü uzantıları, “Bölgedeki bütün askeri danışmanlarımızı önümüzdeki günlerde çekeceğiz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin itirazlarına rağmen ABD’nin destek verdiği ve omurgasını terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne bağlı Menbiç Askeri Konseyi’nden yetkililer küstah bir şekilde ifadeler kullandı. Menbiç Askeri Konseyi sözcüsü Sharfan Darwish, Menbiç’te herhangi bir Türk askeri varlığını kabul etmeyeceklerini söyledi. Darwish, anlaşmanın detayları hakkında “ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyondan açıklama beklendiğini” söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.