"Terör toplumsal dayanışma ile anlatılır"

"Terör toplumsal dayanışma ile anlatılır"

İstanbul Beşiktaş ve Kayseri’deki katliamların acısı daha çok tazeyken Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a gerçekleştirilen suikast büyük bir şok etkisi yaratmıştır. 

Ülkemizde yaşanan son terör olayları ve dün akşam Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a gerçekleştirilen suikast ile ilgili ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü aşağıdaki açıklamayı medya kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna saygıyla sunar :
İstanbul Beşiktaş ve Kayseri’deki katliamların acısı daha çok tazeyken Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a gerçekleştirilen suikast büyük bir şok etkisi yaratmıştır. 

Şüphesiz terörün her şekli bir insanlık suçudur. Ancak diplomatlara yönelik terör, ayrı bir önem arz etmektedir. 

Geçmişte diplomatlara yönelik teröre muhatap bir ülke olarak bu işin acısını çok çektik. Kirli amaçlarını gerçekleştirmek isteyen güçlere karşı hem dışarıda hem içeride sağlam ve tutarlı bir duruş ortaya koymak mecburiyetindeyiz. 

Bu bağlamda, Türk ve Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamaların, bu menfur suikastin iyileşme sürecindeki Türkiye Rus ilişkilerini zedelemeyeceği yönünde olması memnuniyet vericidir. Ayrıca suikastin açıklığa kavuşturulmasında tarafların işbirliği yapacaklarına dair karar vermeleri de olumlu bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. 

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, Türkiye’deki terör saldırıları ve Rusya Federasyonu Büyükelçisi’ne yapılan suikasti kınayarak, “Gerek Türk gerekse Rus yetkililerden gelen açıklamalar, ilişkilerin olumsuz etkilenmesine meydan vermeyecek bir duruşu ortaya koyuyor. Bunu suikastin kirli amacına ulaşmaması için gereken olumlu bir durum olarak değerlendiriyorum. Değişik yönlerden gelen terör faaliyetlerinin hedefinde olan ülkemizin bu badireleri atlatmasının yolu her şeyden önce içeride demokratik anlayış içinde sağlam bir toplumsal dayanışma sağlanmasından geçmektedir. Bu nedenle, terör örgütlerine yönelik mücadele sürdürülürken,iç barışın tüm unsurlarıyla tesisine dönük gayretlerin de duraksamadan devamı gerekir.” dedi. 

ESİAD camiası olarak bu menfur suikast olayını tekrar kınıyor, Büyükelçi’nin ailesine ve Rus halkına başsağlığı diliyor, ülkelerimiz halklarına da barış ve esenlikler temenni ediyoruz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.