Terörist elebaşı Mazlum Kobani Amerika'ya yalvardı'' Yardım edin!''

Terörist elebaşı Mazlum Kobani Amerika'ya yalvardı'' Yardım edin!''

Türkiye'nin Rusya ile mutabakatı gereği teröristlere verilen sürenin dolmasıyla Güvenli Bölge'de hareketlilik başladı.

Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getiren Türkiye kararlılıkla bölgenin güvenliğini sağlamakta. Terörist elebaşı Mazlum Kobani ise Amerika'dan yardım istedi. Sosyal medyadan mesaj atan terörist ABD'ye yalvardı.

TERÖRİST ELEBAŞI KÖŞEYE SIKIŞTI

Türkiye karşısında çaresiz kalan YPG, çareyi Amerika'ya sığınmakta arıyor. Amerika'dan yardım isteyen terörist elebaşı Kobani, sosyal medyadaki mesajında "Türkiye, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına uymuyor ve savaşı sürdürüyor. Türkiye, aşırılık yanlısı gruplarla birlikte, Hristiyan köylerini işgal etmeye başladı ve yok olma tehdidi altındaki Asuri kasabası Tel Termır'a girmeye çalışıyor. ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli" ifadelerini kullandı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Kısa bir süre önce, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kobani için 'terörist' ifadesini kullanmış ve ABD'ye seslenerek, "Mazlum denilen kod adlı kırmızı bültenle aranan terörist. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım" demişti. Trump ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Nazik sözleriniz ve cesaretiniz için teşekkürler General Mazlum. Lütfen Kürt halkına en içten saygılarımı iletin. Yakında seni görmek için sabırsızlanıyorum" diye yazdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.