Teröristler Fransa'da Kalabalığın İçine Kamyonla Girdi 84 Ölü

Teröristler Fransa'da Kalabalığın İçine Kamyonla Girdi 84 Ölü

Fransız Devrimi'nin yıl dönümü olan ve Fransa'nın en önemli ulusal bayramı Bastille Günü kana bulandı

Bastille Günü kutlamaları çerçevesinde Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısında 84 kişi hayatını kaybetti 100'ün üzerinde kişi yaralandı. Terörist kutlama alanına beyaz bir kamyon ile girerek 84 kişiyi öldürdü.

fransa-1.jpg

Daha çok insanı öldürmek için sürekli direksiyon kırdı

Saldırgan kalabalığa yaklaşırken yavaş halde sürdü. Polis kamyondan şüphelenip kamyona yaklaşmaya başlayınca bir anda hızlanan teröristin saatte 90 kilometre hızla kalabalığın arasına girdiği ortaya çıktı. Öte yandan görgü tanıklarının anlattıklar çerçevesinde terörist aralarında çocuklarında bulunduğu kalabalıkta daha çok insanı öldürebilmek için kamyonu sürekli zigzaglar çizerek sürdü.

Kutlamalar bir anda çığlıklara yerini bıraktı

Tüm dünyada şok etkisi yaratan saldırı tüm dünyada şok etkisi yaratırken olaya tanık olan bir Türk görgü tanıdığı ulusal bir televizyona verdiği demeçte havai fişek gösterilerini izlemek için balkona çıktığını, aniden bir kamyonun görüş açısına girerek insanları ezmeye başladığını ve alandan çığlıklar yükseldiğini belirtti. 

2 kilometre boyunca katliam yaptı

Teröristin şehrin dünyaca ünlü caddesi Anglais'te kutlamalar sırasında girdiği yolda insanları ezerek 2 kilometre boyunca gidebildiği belirtilirken 2 kilometreninin o kalabalık içerisinde çok daha fazla can kaybına yola açabileceği belirtiliyor. İngiltere merkezli bir gazeteye demeç veren olaydan sağ kurtulmuş bir görgü tanığı teröristin sürekli direksiyon kırarak sürdüğünü, insanların olayın ne olduğunu anlamasının süre aldığını söyledi.

fransa-2.jpg

Çatışma iddiası
terörist 2 kilometrenin sonunda polis tarafından vurularak öldürülürken, silah seslerini duyan görgü tanıkları teröristin de silahıyla karşılık verdiğini öne sürdü. 

Teröristin Tunuslu olduğu öne sürüldü

Katliam yapan teröristin aslen Tunuslu olduğu ve Fransa doğumlu olduğu öne sürülürken, katliamda kullanılan kamyonun kiralık olduğu belirlendi. 

Tüm sokak ceset doldu

Bir Fransız vatandaşı ise ABD merkezli bir ajansa verdiği demeçte saldırganın insanları ezdikten sonra araçtan inerek etrafa ateş açtığını öne sürdü. Aynı kişi kamyon yüzünden tüm yola cesetlerin saçıldığını ve her yerde cesetler olduğunu söyledi.


Ölenlerin 14'ü çocuk

Saldırıda kamyonun ezerek öldürdüğü 84 kişiden 14'ünün çocuk olduğu belirlenirken, saldırı sonrası sokağa saçılmış insan cesetleri yürekleri dağladı.

fransa-3.jpg

Yalnız kurt iddiası

Saldırıyı gerçekleştiren şahsın hiçbir şekilde radikaller listesinde yer almadığı, kendi kendine radikalleşmiş olabileceği ve IŞİD'in daha önce yaptığı "Buraya gelmeyin kendi bölgelerinizde eylem yapın" açıklaması çerçevesinde eylem gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Saldırganın yalnız kurt olabileceği de ihtimaller arasında.

Yalnız kurt nedir?

Terör hücrelerini çökertilmesinde birbirleriyle bağlantılı hücrelerden birine istihbarat birimlerinin sızması istihbarat toplanmasına yetebiliyor ancak yalnız kurt olarak adlandırılan tarzda eylem hazırlığında olan teröristler konusunda istihbarat yetersiz kalıyor. Görünüşte hiçbir örgütle bağlantısı bulunamayan ve ağırlıklı olarak kendi kendisine örgütlenen yalnız kurtlar hiçbir şekilde bir başka insanla da iletişime girmiyor. Bir yalnız kurtun belirlenmesi çok büyük ihtimalle eylemden önce gerçekleşemiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.