Teşekkürler İzmir, teşekkürler Türkiye!

Teşekkürler İzmir, teşekkürler Türkiye!

Karabağlar Belediyesi'nin ilçede kaza sonucu veya hastalıktan ölen sokak hayvanları için gömü yeri bulunamaması sebebiyle krematoryum (ölü yakma fırını) satın alma ihalesine çıkmasına gelen tepkiler üzerine vazgeçildi. Hayvanseverler bu karara mutlu oldu.

Medya Ege- Geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediyesi'nin duyurduğu ve hayvanseverler tarafından büyük tepkiye neden olan krematoryum (ölü yakma fırını) satın alma ihalesinden belediye vazgeçti. Büyük tepkiye neden olan ihalenin iptal edilmesi hayvanseverleri sevindirdi.

aw553057-02.jpg

Görüştüğümüz binlerce hayvanseverin ve sağduyulu vatandaşların eleştirdiği ve sert tepki gösterdiği kaza sonucu, hastalıktan ya da yaşlılıktan dolayı hayatını kaybeden kedi ve köpekler için gömü yeri bulunamaması dolayısıyla yapılacak olan krematoryum ihalesi iptal oldu.

Cihazı almaktan ve hayvanları yakmaktan vazgeçen Karabağlar Belediyesi yaptığı açıklamada, "krematoryum ünitesiyle ilgili kamuoyunda hassasiyet oluştuğu gözlenmiştir" dedi.

basliksiz-1-001.jpg

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sokakta yaşayan sahipsiz can dostlarımızın çeşitli nedenlerle yaşamlarını yitirmeleri durumunda, ölü bedenlerini yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde, bilimsel yöntemlerle bertarafı için alınması düşünülen krematoryum ünitesiyle ilgili kamuoyunda hassasiyet oluştuğu gözlenmiştir. Bu nedenle ünite alım işleminden vazgeçilmiştir" denildi.

whatsapp-image-2022-02-28-at-15-45-47.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum