Tesla akıllı telefonlar için kablosuz şarj cihazı üretti

Tesla akıllı telefonlar için kablosuz şarj cihazı üretti

Elektrikli otomobil denilince ilk akla gelen üretici olan Tesla oldukça çalkantılı bir dönemden geçiyor. Elon Musk, 72 milyar dolar değerindeki şirketi borsadan çıkarmayı planlarken, kısa bir süre sonra kararından vazgeçtiğini belirtti.

Şirketin ekonomik geleceği hakkında hissedarlar ile tartışmalar devam ederken, Tesla kısıtlı sayıdaki teknolojik aksesuarlarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Tesla Qi kablosuz şarj cihazı şirketin internet sitesinde boy gösterdi.

Tesla Qi kablosuz şarj cihazı tanıtıldı!
 

Ancak, şaşırtıcı bir şekilde kablosuz şarj cihazı kısa bir süre sonra internet sitesinden kaldırıldı. 65 dolar fiyat etiketine sahip olan bu kablosuz şarj cihazı, 6000 mAh’lık bataryası sayesinde bir power bank olarak kullanılabiliyor.

USB-C çıkışı bulunan şarj cihaz, USB-A ( standart USB ) girişi sayesinde farklı cihazlar ile kullanılabilirken, içerisindeki bataryanın şarj edilmesi sağlanabiliyor.


Beyaz ve silah olmak üzere iki farklı renk sunuluyor. Ayrıca, Qi’ın teknik anlamda Kablosuz Güç Konsorsiyumu tarafından 4 cm’ye kadar mesafelerde endüktif şarj için geliştirilen açık bir arabirim standardı olarak tanımlandığını belirmek isteriz.


Ürün Tesla’nın sitesinden kaldırıldığı için cevaplanmayı bekleyen iki soru var. Siteye tekrar eklenecek mi? Ürünün fiyatı rakiplerine göre nasıl? Bunları ilerleyen günlerde hep birlikte öğreneceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.