Tesla’dan kaza sonrasında itiraf geldi!

Tesla’dan kaza sonrasında itiraf geldi!

ABD’de de gerçekleşen bir kaza sonrasında Tesla Model X adeta yanarak kül olmuştu. Söz konusu olayın ardından Tesla kaza itirafı yaptı. İşte kazayla ilgili detaylar!

Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen kazada otomobilin ön tarafı tamamen yanmış ve sürücü hayatını kaybetmişti. Tesla vakit kaybetmeden olay yerine mühendislerini göndermiş ve kazaya neyin sebep olduğunu araştırmaya başlamıştı. Söz konu kazayla ilgili itiraf gecikmeden geldi.

Tesla yaptığı açıklamada kaza sırasında otopilotun açık olduğunu “23 Mart’ta yerel saatle 09:27’de meydana gelen kazadan saniyeler önce Autopilot’ın aktif olduğu ve uyarlanabilir Cruise Control takip mesafesinin minimuma ayarlandığı görülmektedir.” ifadeleriyle duyurdu.

Sürücüye çarpışmadan önce çok sayıda görsel ve sesli uyarı yapıldığını belirten Tesla, kazadan önce altı saniye boyunca sürücünün ellerinin direksiyonda algılanmadığını da söyledi.


Buna ek olarak çarpışmanın gerçekleştiği beton bariyeri sürücünün görmesi için yaklaşık 5 saniye ve 150 metre olduğu ve sürücünün bu süre zarfında hiç bir hamle yapmadığı da açıklamada yer aldı. Söz konusu beton bariyerin başka bir kazadan dolayı hasarlı olduğu da ayrıca belirtildi.

Tesla tarafından yapılan ilk açıklamada ise başka herhangi bir kazada Model X’in böylesine bir hasar seviyesine ulaştığını hiç görmedikleri söylenmişti. Aracın bataryalarının patladığı kazada Tesla, tahmin edildiği üzere özel batarya tasarımlarını savunmayı da ihmal etmedi.


Açıklamada “Tesla bataryalarında, nadiren de olsa yangın çıktığı zaman yavaşça yayılır. Böylece yolcuların otomobilden inmeleri için bolca zamanı olacak” ifadelerine yer verildi. Ayrıca tanıkların ifadesine göre yangın çıktığı sırada araçta kimsenin olmadığı da vurgulandı.

Tesla hisselerinin düşüşte olduğu şu günlerde, markanın en büyük kozu olan otopilot sisteminin ölümlü bir kazaya karışmış olması işleri kötüye götürecek gibi gözüküyor. Üstelik Tesla’nın otopilot sisteminin bu ilk kazasıda değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.