Tesla'nın en büyük rakibi Faraday Future iflasın eşiğinde

Tesla'nın en büyük rakibi Faraday Future iflasın eşiğinde

Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olarak görülen Faraday Future, tüm operasyonlarını durduğunu duyurdu.

2014 yılında bir startup olarak faaliyete başlayan şirketin kurucularından Nick Sampson'ın istifası ile, Faraday'ın içine düştüğü durum gün yüzüne çıkmış oldu. Sampson ayrılık kararını duyurduğu mektubunda, Los Angeles merkezli şirketin hem finansal hem de insan kaynağı anlamında iflas ettiğini ve bu şartlar altında kendisi için Faraday bünyesinde bir gelecek görünmediğini belirtti.

Ayrılık kararını duyurduğu mesajında Sampson, "Çalışanlarımızın, ailelerinin ve sevdiklerimizin hayatında yaratacağımız yıkıcı etkiyi bilerek çalışmaya devam edemem. Fakat finansal tablo değişirse, şirkete yeni,den dönmeyi düşünebilirim" ifadesini kullandı.

Çalışanlar zorunlu izne çıktı 

Öte yandan, Faraday Future'in CEO'su ve bir diğer kurucusu Jia Yueting'in şirket çalışanlarına gönderdiği e-postada 1 mayıstan sonra şirketten çalışmaya başlayanların izne ayrılmak zorunda olduklarını fakat 1 mayıstan önce çalışmaya başlayanların eğer isterlerse daha az maaş alarak çalışmalarına izin verileceğini kaydetti. CEO'ya göre zorunlu izin en az Aralık ayına kadar devam edecek ve bu süre zarfında yeni yatırım alınmaz ise söz konusu süreç uzayabilecek.

Faraday Future'in CEO'su Jia Yueting'in aldığı zorunlu izin kararı Nick Sampson'a göre şirketin faaliyetini durdurması anlamına geliyor. Sampson, "Yaşanan sorunları çözmek için elimden geleni yapmaya çalıştım, fakat karşıma üstesinden gelemeyeceğim bariyerler çıktı. Bu duruma gelindiği için üzgünüm, fakat yapmam gerekeni yapmış bulunuyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.