Tesla'ya otomatik park etme özelliği geliyor

Tesla'ya otomatik park etme özelliği geliyor

Tesla CEO'su Elon Musk, araçların kendi kendine otomatik olarak park etmesini sağlayacak sistemin 6 hafta içinde hazır olacağını sosyal medya hesabından açıkladı.

Tesla CEO'su Elon Musk, elektrikli otomobilleri için otomatik park etme özelliği hakkında Twitter'dan açıklamalarda bulundu. 

Musk, kişisel Twitter hesabından Summon adlı özelliğim yaklaşık altı hafta içinde hazır olacağını ve bu özelliğin araçlara güncelleme olarak gönderileceğini duyurdu. Summon, son iki yılda yapılan tüm Tesla otomobilleriyle uyumlu olacak.

Summon, Tesla araçlarının araçların kendi kendine otomatik olarak park etmesini sağlıyor. Örneğin araçlar bir otoparta kendi başına gezinip boş yer bulabiliyor ve park tabelalarını okuyabiliyor. 

Musk ayrıca, Tesla otomobillerin akıllı telefonlara yüklenecek Tesla uygulaması ile sürücülerin bulunduğu noktaya çağrılabileceğini de söyledi.

"Tesla'nın gelişmiş Summon teknolojisi 6 hafta içerisinde hazır. Şu sıralar yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyoruz. Son 2 yılda çıkan bütün araçlarda çalışacak. Otomobiliniz telefonunuzun konumuna gelecek ve sizi bir evcil hayvan gibi takip edebilecek."

"Ayrıca Tesla aracınızı kocaman bir kumandalı RC gibi yanınızda gezdirebilirsiniz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.