Teslim olanlardan ilk açıklama: ''Kandırıldık''

Teslim olanlardan ilk açıklama: ''Kandırıldık''

Genelkurmay'da 700 er silahsız olarak teslim oldu. Erler, "Tatbikat var diye kandırılıp Genelkurmay'a getirildiklerini" söyledi.

Son dakika haberleri peş peşe geliyor... Türkiye dün geceden bu yana olağanüstü gelişmeler yaşıyor. Bir grup asker darbe girişiminde bulundu. Önce Meclis üzerinde savaş uçağı uçtu, ardından İstanbul'da köprüler kapatıldı. Kısa süre sonra darbeci askerler MİT binası ve Genelkurmay'a helikopterle ateş açtı. Ankara'daki Özel Harekat Merkezi bombayla 2 kez vuruldu, 17 polis şehit oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü iki kez havadan vuruldu. TBMM havadan 4 kez vuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nda 16 darbeci asker öldürüldü, 250 asker gözaltında. Darbecilerin önemli merkezlerinden Akıncılar Hava Üssü'ne operasyon düzenlendi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı. Darbe girişimine yönelik operasyonlarda 1374 gözaltı var. Genelkurmay'da 700 er silahsız olarak teslim oldu. Erler, "Tatbikat var diye kandırılıp Genelkurmay'a getirildiklerini" söyledi.

Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. 

Teslim olan askerler önce TÜİK binasına, daha sonra da Polis Akademisine götürüldü. Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü. Yaklaşık 150 kişilik, silahlı mühimmata sahip bir grup asker ise Genelkurmay Başkanlığı içinde bekletiliyor.

Özel Harekatçılar da Genelkurmay önünde. Genelkurmay'a her an operasyon düzenlenebileceği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı içinde darbeye katılmadığı için elleri bağlı olarak odalar içinde kilitli tutulan subay ve astsubaylar, sabah saatlerinde tahliye edildi. Aralarında tankçı subay ve astsubayların da bulunduğu bir grup rütbeli asker ve erbaş da teslim oldu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum