TEV’e Taze Kan 

TEV’e Taze Kan 

Özen: “Bilim ve teknolojiyi yüceltecek gençler yetiştiriyoruz”

11 şubesi, 130 çalışanı ile Türkiye’nin geleceğine ışık tutan Türk Eğitim Vakfı (TEV), eski yönetim kurulunun çalışma süresinin dolması üzerine yeni yönetim kurulunu seçerek tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Mövenpick Otel’de düzenlenen toplantıda geçmiş dönem yürütme kurulu üyelerine de emekleri için teşekkür plaketi takdim edildi.  


Toplantıda konuşan TEV İzmir Şubesi Yürütme Kurulu Onursal Başkanı Mehmet Salih Özen,  TEV ailesi olarak, 50 yıldır geleceğe umutla bakan parlak nesiller yetiştirdiklerini dile getirerek “Artarak devam eden projelerimiz ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bilim ve teknolojiyi daha ileriye taşıyacak gençler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Eğitimsiz toplum yok olur”

TEV Bursu ile okuyarak Avukat olan Gizem Keleş’in TEV çalışmalarını anlattığı sunumun ardından konuşan Özen, “Eğitim bir toplumun temel yapı taşıdır. Eğitimsiz toplum yok olmuş bir toplumdur. Bu sebeple, TEV olarak, günden güne büyüyen kitlemizle, çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. TEV Yönetim Kurulu üç yılda bir değişmektedir. Bugün de burada eski yönetim kurulumuza teşekkür ederek plaketlerini takdim ettik. Bundan sonra ki üç yıl yeni yönetim kurulu ile yola devam edeceğiz. Bu bayrak yarışında bir sonra ki temsilcimize TEV ailesini çok daha iyi bir şekilde teslim etmek için daha çok çalışacağız” diye konuştu. 

“Fırsat eşitçiliğini sağlıyoruz”

Türkiye’de gelir dağılımının dengesiz olduğuna vurgu yapan TEV İzmir Şube Başkanı Gülnur Soybayraktar ise, “Eşit olmayan gelir sistemi çocuklarımızın eğitim sisteminden aynı oranda faydalanmasını engellemektedir. Gelir durumu daha iyi olan aileler çocuklarını daha iyi okullarda okuturken, gelir durumu kötü olan aileler durumu yettiği kadarını yapmaktadır. Türk Eğitim Vakfı bu eşitsizliği en aza indirmenin mücadelesini veriyor. Siz değerli bağışçılarımız sayesinde durumu olmayan ama zeki ve çalışkan birçok gencimizi ülkenin geleceğine hazırlıyoruz” dedi.
TEV İzmir Şubesi’nin yeni yönetimi de M.Salih Özen, Levent Akgerman, Fadıl Sivri, Seda Kaya, Betül Elmasoğlu, Sıtkı Şükürer, Cem Heris, Fatih Uysal, Gülnur Soybayraktar, Mehmet Mustafa Güres, Moris Bencuya, Orhan Ayker, Perihan Uşkay, Tolga Şenyuva’dan oluştu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.