TEVEKKÜL KARMAN ONUR KONUĞU OLARAK TÜRKİYE’YE GELİYOR

TEVEKKÜL KARMAN ONUR KONUĞU OLARAK TÜRKİYE’YE GELİYOR

Arap dünyasında Nobel Barış Ödülü alan ilk kadın, Arap Baharının değişim sürecinin önde gelen savunucularından Tevekkül Karman Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı EIF’in Onur Konuğu olacak

Nobel ödüllü Yemenli gazeteci ve insan hakları savunucusu Tevekkül Karman aynı zamanda 15 Temmuz demokrasi nöbetine destek için de Ankara’ya gelerek nöbete katılan isimlerden…

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Dünya Enerji Kongresi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Türkiye’nin enerji mottusunu "barış için paylaş’’ (share for peace) olarak açıklamasının ardından, Tevekkül Karman EIF’te enerjinin üretimi, tüketimi ve paylaşımı konusunda ülkelerin ve insanların yaşadığı problemlere farklı bir pencereden bakacak.

Geçmişten günümüze birçok savaşa neden olan enerji paylaşımı konusu günümüzde de birçok Müslüman’ın katledilmesine yol açıyor. Ülkelerin ayakta kalabilmek ve enerji piyasasında daha etkin rol oynayabilmek için başka ülkelerin hayatlarını hiçe saymasını adaletsiz ve insanlık dışı bulan Tevekkül Karman’ın EIF programına dahil olması uluslararası kamuoyu ve enerji sektörü tarafından da büyük ilgi görüyor.

EIF Onur Konuğu Tevekkül Karman’ın yanı sıra TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, TBMM Enerji ve Çevre Bakanlığı Enerji Komisyonu Başkanları da katılım gösterecek isimler arasında.

Bu yıl 10.kez düzenlenecek olan EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı Uluslararası arenadan pek çok önemli ismi bir araya getirecek.  Her yıl Dünya’da ve Türkiye’de enerjinin geleceği, yenilenebilir enerji türlerinin önemi ve kullanımı, petrol ve doğal gaz gibi enerji kaynaklarının durumu başta olmak üzere önemli birçok konu hakkında konuşmaların yapıldığı ve bilgi verildiği fuara bu yıl da ilgi büyük.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.