TGB İZMİR  29 EKİM’DE İZMİRLİLERİ KARŞIYAKA’YA ÇAĞIRIYOR!

TGB İZMİR 29 EKİM’DE İZMİRLİLERİ KARŞIYAKA’YA ÇAĞIRIYOR!

Türkiye Gençlik Birliği İzmir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İzmir'in tüm yurtseverlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partilerini ve Mustafa Kemal'in askeri olan herkesi saat 16.30'da, Karşıyaka İzban Önü'nde buluşmaya çağırdı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştireceği yürüyüşün programını açıklayan basın açıklamasını TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz yaptı.
 
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Mehmetçik ruhuyla kutlayacak olan TGB İzmir, gerçekleştirecekleri yürüyüşün  programını açıkladı. TGB İzmir bürosunda gerçekleşen basın açıklamasını TGB İzmir İl Başkanı Özgür Açıkgöz gerçekleştirdi. Açıkgöz “TGB İzmir olarak İzmir'in tüm yurtseverlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partilerini ve Mustafa Kemal'in askeri olan herkesi saat 16.30'da Karşıyaka İzban Önü'nden başlayacak olan yürüyüşümüze davet ediyoruz” dedi. 

    Özgür Açıkgöz, “93 yıl oldu, büyük Kurtuluş Savaşımızın ardından Cumhuriyetimizi ilan edeli… Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yükselen genç nesle, ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diye seslenmişti. O ses hala kulaklarımızda. O ses, 93 yıl geçse dahi Cumhuriyeti ‘devam ettirme’ sorumluluğunu omuzlarımıza yüklüyor. Bugün Mehmetçiğimizle, polisimizle, gencimizle, yaşlımızla, Türkiye’yi parçalamak isteyen ‘küresel efendilerin’ kumandasındaki terör örgütlerine karşı, sınırlarımızın içinde ve dışında büyük bir savaş veriyoruz.
‘Başkanlık hevesi Cumhuriyet’e karşıdır’
Bir yanda şehirlerimizde bombalar patlatan, Mehmetçiğimize kurşun sıkan, ABD’nin kara kuvveti terör örgütü, diğer yanda devletimizin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüze kast eden ve geleceğimizi çalmaya kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü var. Amaçları aynı! Cumhuriyetimizin kazandırdığı egemenliğimizi ellerimizden alıp, “büyük kuvvetlere” teslim etmek istiyorlar. Ancak kaybediyorlar!
Bugün, milletimizin topyekün verdiği bu mücadeleyi en çok baltalayacak olan şey, Cumhuriyet'e ve onun temellerine karşı çıkmaktır. Lozan'a dil uzatan başkanlık heveslilerine duyuruyoruz. Sizin o hevesiniz cumhuriyete karşıdır ve kursağınızda kalır. Cumhuriyet düşmanlığı yapıyorsanız, milleti bölmeye çalışıyorsunuz demektir. Türk Milleti'ni bölmeye kalkanların nasıl kaybettikleri ortadadır. Emperyalizmin piyonlarına karşı verdiğimiz mücadeleden herkes dersler çıkarmalıdır.
“Cumhuriyetimizin kıymetini en çok bugünlerde anlıyoruz”
Bu büyük mücadele, her alanda bedeller ödeyerek zaferlere ulaşıyor. Bu savaşta başarılar kazandıkça bağımsız ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma mücadelemiz ve azmimiz daha da artıyor” dedi. Cumhuriyetimizin kıymetini en çok bugünlerde anladığımızı vurgulayan TGB İzmir İl Başkanı Açıkgöz, Cumhuriyet’e neden ihtiyacımız olduğunu sıraladı:
    “Cumhuriyetimiz, bu ateşten günlerde, sırtımızı yasladığımız, dağ gibi güven kaynağımız.
Cumhuriyetimiz, bölücü ve yobaz teröre karşı milletimizi birleştiren büyük değerlere sahip, sigortamız.
Cumhuriyetimiz, en büyük aşkımız, tutkumuz ve bağımsızlığımız... Uğruna şehitler verdiğimiz, varlık sebebimiz.

Şimdi görevimiz, yeniden tam bağımsız, demokratik, laik, halkçı ve çağdaş bir Atatürk Türkiye’si için Cumhuriyetimize sarılmak! Üniversitelerimizden, liselerimizden, İzmir'in dört bir yanından Cumhuriyetimiz için ayağa kalkıyoruz.Vatanımız ve geleceğimiz için, Atatürkçü, vatansever gençliğin sesini, Türkiye Gençlik Birliği ile yükseltiyoruz. “
      29 Ekim'de geleceğimiz için tek vücut olalım!

29 Ekim’de “Cumhuriyet Geleceğimizdir” diye haykırmak için Karşıyaka'da buluşacaklarını aktaran Özgür Açıkgöz “TGB İzmir olarak İzmir'in tüm yurtseverlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partilerini ve Mustafa Kemal'in askeri olan herkesi saat 16.30'da Karşıyaka İzban Önü'nden başlayacak olan yürüyüşümüze davet ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.