TGF'nin 52. Başkanlar Konseyi Toplantısı Sona Erdi

TGF'nin 52. Başkanlar Konseyi Toplantısı Sona Erdi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'Nun düzenlediği 52. Başkanlar Konseyi toplantısı sona erdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 52. Başkanlar Konseyi toplantısı, Kuşadası'nda düzenlenen bir yemekle sona erdi. Düzenlenen etkinlikte TGF Başkanı Yılmaz Karaca tarafından Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya plaket verildi.

Aydın Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde, Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler, Nazilli, Karacasu, Didim ve Kuşadası Belediyeleri, Adnan Menderes Üniversitesi ve STK'ların desteği ile gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52. Başkanlar Konseyi toplantısı, Kuşadası'nda düzenlenen bir yemek ile son buldu. Türkiye'nin 65 ilinde görevli Cemiyet Başkanlarının katılımıyla düzenlenen yemeğe Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Eşi Nil Kayalı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve TGF Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Öte yandan toplantı kapsamında Kuşadası'na gelen TGF Başkanı Yılmaz Karaca ve Cemiyet Başkanları için bir şehir turu düzenlendi. Zetinyağı Müzesi, Güvercinada Kalesi ve Efes Kongre Merkezi'ni gezen gazeteciler, Kuşadası'nı çok beğendiklerini, Kuşadası Belediyesi'nin göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok memnun kaldıklarını belirttiler.
Etkinlikte konuşan TGF Yönetim Kurulu Genel Başkanı Yılmaz Karaca "Öncelikle Aydında uğramış olduğu silahlı saldırıda yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugün KHK kararları ile yine birçok gazete kapatıldı. Çok az diyeceğimiz bir kaç gazete ise yanlışlık oldu denilerek tekrar açıldı. Ama bugün sadece doğuda 14 gazete ve 2 tane TV kanalı için KHK kararı ile kapatılma kararı verildi. Şimdi bu şartlar altında nasıl hür olarak yazacaksın ve nasıl basın özgürlüğü var diyeceksin. Yazdığımız zaman yarın başımıza ne geleceği belli değil ama yazamadığımız zaman bugün bu cumhuriyeti nasıl koruyacağız. Önümüzde işte böyle büyük bir sorun var. Ama biz her zaman yazmaya, mücadele etmeye devam etmek zorundayız ve devam edeceğiz. Son olarak şunu söylemek gerekirse Aydın'da mükemmel bir Başkanlar Konseyi oldu. Aydın cemiyet Başkanımız başta olmak üzere, Aydın Valiliği'ne, TGF Yönetim Kurulu Üyelerine, Aydın'lı gazetecilere, Aydın Büyükşehir ile İlçe belediyelerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Gecede konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan "Bugün Cumhuriyet'imizin 93. yıl dönümü. Yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuldan bireye dönüştüğümüz gün. Kadın hakları, ekonomik haklar ve daha birçok haklar ile cumhuriyetin kazanımları bu temelde çok değerlidir. Ama kendimizi bu temelde değerlendirdiğimiz zaman üzerine bir şey kattığımızı düşünmüyorum. Düşünmediğimiz gibi elimizde olan değerlerinde kıymetini ne yazık ki bilmiyoruz. En ufak bir güçlükle karşılaştığımız zaman hemen pes ediyoruz. Bu açıdan hak ve özgürlükler mücadele edilerek alındığı zaman daha anlamlı ve kıymetli olur. Bu gece sizinle bir arada olmaktan çok mutlu olduğumu belirterek Başkanlar Konseyi'nin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı "Öncelikle, TGF Başkanım başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden gelen cemiyet başkanlarının Kuşadası'na gelerek bizi onurlandırdığını belirtmek isterim. Bundan 93 yıl önce ümmetten ulusa dönüşmüş, kapı kulluğundan özgür düşünebilen, sorgulayabilen bireye dönüşmüş ve egemenliğin tek adamdan millete geçtiği Cumhuriyet'imizin 93 yıl dönümünü kutluyorum. Umarım uzun vadede ülkemiz bu karanlık günleri atlatacaktır. Yeter ki biz Çetin Altan'ın dediği gibi enseyi karartmayalım. Çünkü bugün her şeyden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Uzun lafın kısası şudur; Ben değil biz demeliyiz ki o zaman bu karanlık günleri atlatabiliriz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.