TGS İzmir Şube Başkanı Hüner: Sarı Basın Kartına El Konulamaz

TGS İzmir Şube Başkanı Hüner: Sarı Basın Kartına El Konulamaz

TGS İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Hüner sarı basın kartına el konulamayacağını ve gazetecinin görev yapmasının engellenemeyeceğini belirtti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gazetecilere verilen basın kartına ne olursa olsun el konulamayacağını ifade ederek, gazetecilerin görev yapmalarının engellemeyeceğini belirtti.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, ''İzmir'in Çeşme İlçesi'nde 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla Çeşme Kalesi'nde düzenlenen etkinliği izlemek isteyen TGS Üyesi Gazeteci Denizhan Güzel ile Gazeteci İsa Atagöz'ün kapıdaki görevlilerce basın kartlarının sorulması üzerine 'Sarı Basın Kartı'nı göstermelerine karşın, görevlilerin basın kartlarını almak istemeleri üzerine  gazetecilerin durumu protesto ederek içeri girmeden ayrıldıklarını öğrendiklerini'' belirtti.

Hüner, şunları kaydetti:

''Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün çeşitli aşamalardan geçtikten sonra gazeteciye verdiği sarı basın kartına hiçbir şekilde el konulamaz. Basın kartı istenildiği anda gösterilir, incelenir ancak, kesinlikle muhabirden alınamaz. Gazeteciler, il ve ilçelerde kamuoyunu bilgilendirmek, bulundukları yerlerdeki yurttaşların haber hakkı için için görev yapmaktadırlar. Halkın, anayasal hakkı olan bilgi edinmenin peşinde koşan gazetecilere engel çıkartılması,  basın kartlarına el konulması kabul edilemez.

Çeşme Müze Müdürlüğü yetkililerin olay sonrası iki gazeteciyi arayarak 'Kale girişinin TÜRSAB görevlilerince denetlendiğini, kendilerinin ilgisinin bulunmadığını' açıklamasını da doğru bulmuyoruz.  Basın mensuplarının görev yapmaları engellenemez. Halkın, anayasal hakkı olan bilgi edinmenin peşinde koşan gazetecilere zorluk çıkartanlar, görevlerini yaptırmayanlar hakkında ilçe yetkililerin en kısa sürede gereğini yapacağına inanmak istiyoruz.  Gazeteci  görev yaptığı ilini ve ilçesini tanıtmak,haber konusu olayları duyurmak için gecesini gündüzüne katan 'gönüllü tanıtım elçileri' dir. Basın mensuplarına engel çıkartmak, engel olmak,  yapılan yerde kirli iz bırakır...''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.