TGS İzmir Şubesi: ''Mücadeleden taviz yok…''

TGS İzmir Şubesi: ''Mücadeleden taviz yok…''

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda seçilen yeni yönetim kurulu, görev dağılımını yaptı.

TGS İzmir Şubesi’nde gerçekleşen toplantıda Halil İbrahim Hüner TGS İzmir Şube Başkanı, Seyhan Kurtman Şube Başkan Yardımcısı,  Belma Yücel İdari Sekreter,  Esra Kapar da Mali Sekreter oldu.

f5cebc24-98b2-4db5-a3f0-7c82106e5f3b

ÖRGÜTLEME ÖNCELİĞİMİZ

TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, görev bölümünün ardından yaptığı yazılı açıklamada, demokrasi, insan hakları, basın ve ifade özgürlüğü ile laik cumhuriyet değerlerine yönelen tüm antidemokratik uygulamalara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Yönetim Kurulu, tüm basın emekçilerine TGS’ye üye olarak sendikal haklara sahip çıkma çağrısı yaparken, yeni dönem hedeflerini de şöyle açıkladı:

“Kadın yönetici ağırlığıyla kadın mücadelesi ve kadın gazetecilerin örgütlenmesini artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getiren basın emekçilerinin haberlerinden dolayı tutuklandığı, terör örgütü üyeliğiyle suçlandığı, işten atıldığı, fiziksel saldırılara maruz kaldığı ağır bir süreci yaşıyoruz. AKP iktidarı ve siyasallaşan yargı kararlarıyla basın ve ifade özgürlüğünde dünyada en çok ihlalin yapıldığı ülkelerden biri haline getirildik. Türkiye’de halen 33 gazeteci tutuklu ve bu sayı muhalif yayın organlarına yönelik haksız, hukuksuz suçlamalarla her gün artıyor. Son dönemde el konularak kayyum atanan yayın organlarından da yüzlerce gazeteci işten çıkarıldı. Yaşadığımız bu ağır tabloda, demokrasiyi, insan haklarını, basın ve ifade özgürlüğünü savunan bütün meslek örgütleri ile basın emekçileri olarak ortak mücadele etmek zorundayız. TGS İzmir Şubesi, yeni dönemde de tüm üyeleriyle birlikte antidemokratik uygulamalara karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecek. Siyasal baskılar ya da demokrasi karşıtı hiçbir uygulamaya boyun eğmeyeceğiz. Emeğin onuru sendikalı olmaktır. Bütün basın emekçilerini demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü ile sendikal hakları savunmak ve genişletmek için dayanışmaya, TGS çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.