The Boring Company'den makinelerini böyle kontrol edecek

The Boring Company'den makinelerini böyle kontrol edecek

Elon Musk'ın şirketi The Boring Company, büyük çaplı sondaj makinelerini çalıştırmak için yeni bir yöntem gösterdi: Xbox kontrolörü. Şirket, bununla cihazın bir bölümünü kontrol eden operatörü Twitter'dan gösterdi.

The Boring Company, devasa makinelerinden bir tanesini kontrol etmek için yeni bir yöntemi gösterdi. Şirketin Twitter hesabından paylaştığı videoda, operatörün makinenin bir bölümünü Xbox Oyun kumandası ile kontrol ettiği görülüyor.


Şirket Nisan 2017’de, SpaceX'in Kaliforniya Hawthorne’da bulunan yönetim merkezine bir siper kazarak işe başladı. Daha sonra aynı yılın yaz aylarında şehrin altına yaklaşık 3.5 kilometrelik tünel kazması için izin verildi. Los Angeles’ın 405 numaralı otobanı altında da tünel kazma projesine başlandı. Washington DC ve Chicago'da da tünel kazma izinleri verildi.

Bu durum bir oyun konsolu kumandasının, oyun dışı aktiviteler için kullanıldığı ilk durum değil. USS Colorado denizaltısında foton direklerin kontrolü için Xbox 360 kumandası kullanılıyor. Video oyun kumandalarını kullanarak şirketler veya devlet kuruluşlar, milyarlarca dolar kar edebilir. Bu durum bazı kesimler tarafından gelecekteki savaş robotları için eğitim olarak da görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.