The Walking Dead'e Yeni Ücretsiz Oyun

The Walking Dead'e Yeni Ücretsiz Oyun

Milyonlarca hayranı olan The Walking Dead'ın yan dizi Fear The Walking Dead'ın ücretsiz oyunu iTunes mağazasında yerini aldı.

Dünya çapında milyonlarca izleyicisi olan "The Walking Dead" dizisinin yan dizisi olarak izleyiciyle buluşturulan Fear The Walking Dead (FTWD) sevenlerine bir sürpriz olarak piyasaya yeni bir oyun sürüldü. FTWD Tactical Runner olarak adlandırılan oyun, Temple Run gibi oyunlardaki mantıkla oynanıyor: ölmeden olabildiğince uzun süre koşabilmek.

Mobi platform için tasarlanan oyun Versus Evil tarafından tasarlandı ve ücretsiz olarak indirilmeye sunuldu. Bedava olarak elde edilebilecek oyun içerisinde yan dizi FTWD'deki karakterlerden bir çoğunu seçmek mümkün.

TWD Rick'in hastahane uyanmasıyla başlıyordu. Zombi kıyametinin 6 ay sonrası anlatılıyordu. FTWD ise o 6 aylık boşluğu dolduracak şekilde yayınlanıyor. Zombi kıyametinin başladığı anı görebiliyoruz. Virüsün yeni yayılmaya başladığı ve bir anda dünyayı ele geçirdiği dönemde geçen dizinin oyunu, kendisini bekleyen büyük bir hayran kitlesine de sunulmuş oldu. iPhone, iPad ve iPod touch cihazlarına uygun olan mobil oyun, iTunes mağazasında ücretsiz olarak indirilmeyi bekliyor.

medyaege-walking-dead

FTWD Tactical Runner'ın özellikleri

Sadece İngilizce olarak yayınlanan mobil oyun,  sadece 354 megabyte. Ayrıca oyuna 17 yaş sınırı konulmuş durumda, oyunu indirmeye çalıştığınız an 17 yaşında olmalısınız uyarısı veriyor.  Korku temalı oyunun bir çok etiketi var. Yoğun korku, yoğun çizgi veya fantezi şiddet ve yoğun gerçekçi şiddet gibi.

Stephen King'in önemli kitaplarının filmleştirilmesinde (The Green Mile The Shawshank Redemption ve özellikle The Mist) yönetmen koltuğuna oturan Frank Darabont, The Walking Dead'ı da soluksuz şekilde devam ettiriyor. Zombi filmlerinin üstadı Romero'nun "içine zombi serpiştirilmiş pembe dizi" diyerek burun kıvırmasına rağmen TWD'nin milyonlarca hayranı bu oyunu hayli sevecek gibi.

Diğer TWD oyunlarından farklı olan Fear The Walking Dead Tactical Runner, FTWD karakterlerinin birinin seçilmesiyle başlıyor. Bu karakterle mümkün olduğunca ölmeden koşarak ilerliyorsunuz. Arka fonda yardım isteyen insanlar oradan oraya giden polis araçlarını görmek mümkün.

Serinin ayrıca başka hikayelere dayalı oyunları da var. Telltale firmasından çıkan hikaye serisinde, alınan kararlara göre hikayenin seyri değiştiriliyor (aslında ana hikaye değişmiyor).

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.