Thundercats’ın ödül gururu

Thundercats’ın ödül gururu

Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi ABD yolcusu

 

Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi’nin Thundercats takımı, First Lego League (FLL) Ulusal Turnuvası’nda, ikincilik ödülüyle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Bilim Kahramanları Derneği’nin İZFAŞ desteğiyle gerçekleştirdiği, 13. First Lego League (FLL) Ulusal Turnuvası, hafta sonu, Fuar İzmir’de gerçekleşti. Turnuvaya katılan Türkiye’nin çeşitli okullarından 47 takımın genç mucitleri, “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” konulu proje üretip geliştirirken, tasarladıkları robotlarla temaya uygun görevleri de tamamlamaya çalıştı. Arkadaşlık, çevre ve ilişkiler, özgünlük gibi değerlerin puanlandırıldığı turnuvada, çocukların ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmasını sağlaması amaçlandı.

Bahçeşehir Koleji ödülleri topladı

Renkli ve eğlenceli geçen Ulusal Turnuva’nın sonunda 4’ü Bahçeşehir Koleji’nden olmak üzere 10 takım, uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etme hakkına sahip oldu. Turnuvada, Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Fen ve Teknoloji Lisesi’nin, Thundercats takımı, ikincilik ödülüyle, 19-22 Nisan tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Takım, göçmen kuşların ve uçakların etkileşimiyle oluşan kazalara çözüm bulmak amacıyla ürettikleri projeyle bu ödüle layık görüldü.Ayrıca, Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nin Intersection Confero takımı, Danimarka’daki, Open European Championship’e, yine aynı lisenin Intersection Hestia takımı, Avustralya’daki Asia Pacific Open’a, Bahçeşehir Koleji Burdur Anadolu Lisesi’nin Robostark takımı, İngiltere’deki, Open European Championship’e katılma hakkını elde etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.