THY O Telefonla Geleni Almayacak

THY O Telefonla Geleni Almayacak

Türk Hava Yolları, sorunlu telefon Samsung Galaxy Note 7'nin uçaklara kabul edilmeyeceğini duyurdu

Yolcularını daha önce Samsung Galaxy Note 7 telefonun uçaklarda kapalı tutulması, sarj edilmemesi gibi hususlarda uyaran Türk Hava Yolları, bu kez uçağa kabul edilmeyeceğini bildirdi.

THY'den konu ile ilgili yapılan açıklamade şu ifadelere yer verildi: 

Değerli Yolcularımız,

Ortaklığımızca icra edilen tüm seferlerde Samsung GALAXY NOTE 7 cihazlarının yolcu üzerinde, kabin bagajında, kayıtlı bagajlarda veya kargo olarak uçaklara kabul edilmeyeceğini siz değerli yolcularımıza bildiririz.

SAMSUNG GALAXY NOTE 7'LERLE İLGİLİ YAŞANANLAR

Değiştirilen Note 7'ler de patlayınca üretimi geçici olarak durdurma kararı alan Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung radikal bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Güney Kore merkezli Newsis haber sitesinin şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre, Samsung çareyi Note serisinin üretimini tamamen durdurmakta buldu. Bu iddiaya göre, Note serisi kısa bir süre içinde tarihin tozlu sayfaları arasındaki yerini alacak. Başka bir deyişle artık yeni bir Note cihazı üretilmeyecek.

İKİ ÜLKE YASAKLAMIŞTI

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Samsung Galaxy Note 7 model cep telefonlarının uçaklara sokulmasını yasakladı. Samsung'un geçtiğimiz günlerde üretimini durdurduğunu açıkladığı Samsung Galaxy Note 7 marka telefonlarının, pillerinin ısınarak patlamaya yol açtığı, kullanıcılarına ve eşyalarına zarar verme riski olduğu belirtildi.

ABD sivil havacılık dairesi FAA da (Federal Aviation Administration) geçtiğimiz günlerde uçak yolcularının, seyahat sırasında söz konusu telefonları kapatmalarını ve şarj etmemelerini istemişti.ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx, "Bu telefonları uçaklarda yasaklamanın bazı yolcular için sorun yaratacağının farkındayız ancak; uçuş güvenliği en önemli önceliğimizdir. Uçakta olası bir yangın, bir çok kişinin hayatını riske sokar" dedi.

Kanada Ulaştırma Bakanlığı, güç ünitelerinin ısınması ve patlaması sorununun henüz çözülememesi nedeniyle Samsung'un Galaxy Note 7 model telefonunu kargo dahil tüm ticari uçuşlarda yasaklama kararı aldı ve yolcuların söz konusu telefon modelini üzerlerinde veya bagajlarında bulunduramayacağını açıkladı.

Açıklamada, Galaxy Note 7'yi yanında, valizinde veya kargosunda bulundurup beyan etmeyenlere de cezai işlem uygulanacağı kaydedildi. Bakanlığın kararının ardından Kanada Havayollarından (Air Canada) yapılan açıklamada, söz konusu telefon modelinin uçuş güvenliğini yüksek derecede riske attığı ve uçaklara alınmayacağını duyuruldu.

Samsung Electronics Türkiye, Galaxy Note7 Değişim Programını eski ve yeni tüm seri Galaxy Note7 cihazlarını kapsayacak şekilde düzenledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.