THY'den tepki sonrası zam düzenlemesi

THY'den tepki sonrası zam düzenlemesi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın yaptığı paylaşımın tepki çekmesinin ardından THY çalışanlarına yapılan zam oranı yüzde 20,77'den yüzde 41'e yükseltildi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, LinkedIn hesabında THY çalışanlarına yüzde 20,77 oranında zam yapılacağını duyuran bir paylaşım yapmıştı. Bolat'ın "Keyifle kahvemi içiyorum" notuyla kahve içerken paylaştığı fotoğrafın tepki çekmesinin ardından zam oranı yüzde 20,77 olan zam oranı yüzde 41'e yükseltildi.

kahveci-t1.webp

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bolat, Türkiye Sivil Havacılık (Hava-İş) Sendikası ile yapılan görüşmelerin sonunda karara varıldığını belirterek, “Değerli arkadaşlar, hem çalışma arkadaşlarıma hem de sendikamıza teşekkür ediyorum. Finansallarımızı bozmayacak şekilde 2023 yılı ikinci yarısı için farklı bir formülde uzlaşıldı. Buna göre yüzde 21 zam artışı ağustos ve ekim aylarında ilave birer maaş ikramiye yerine direkt maaşlara yüzde 41 oranında artış yapıldı. Hayırlı ve bereketli olsun.

Teknik AŞ çalışanlarımız için yarın yetkili sendika yöneticilerimizle bir araya gelecek ve finansallarımızı örselemeyecek alternatif iyileştirmeler neler olabilir konuşacağız.

Diğer iştirak şirketlerimizde daha önce ilan ettiğimiz yüzde 34 zam artışı ve ağustos ve ekim aylarında ilave yarımşar maaş ikramiye formülünü de yüzde 34 zam ve ağustos ayında ilave bir maaş ikramiye olarak revize ettik. 83 bin ailemize hayırlı olmasını diliyorum.

Şirketimizin yapmış olduğu kar hiçbir zaman başka şirketlere ya da kurumlara aktarılmaz. Bu karlar mevcut borçlarımızın ödemeleri ve yeni yapılacak uçak, bina vs gibi yatırımlarımızın ön ödemelerinde kullanılır. Bizim büyüklüğümüzde olan bir havayolunun sağlıklı şekilde işletilebilmesi için gerekli olan kar oranları bellidir. Bizler şirketlerimizin yöneticileriyiz. Bazı sınıfsal kavramlara takılı kalanların dediklerinin aksine 'işveren' değiliz. Çalışma arkadaşlarımızı da hiçbir zaman işçi olarak görmedik ve görmeyeceğiz. O nedenle bu platformdan olsun, kendi mailimden olsun bana ulaşan herkese cevap vermeyi borç olarak gördüm.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.