''Ticari Alacaklarınız Alacak Sigortası ile Güvencede''

''Ticari Alacaklarınız Alacak Sigortası ile Güvencede''

Ekonomik Kriz ve siyasi istikrarsızlıklar sonrasında alacak tahsilinin zorlaşması, sigorta şirketlerini harekete geçirdi.

Alacak Sigortası taleplerinin hızla arttığı şu günlerde EGİAD, üye iş dünyası için konuyu masaya yatırdı. Alıcıların yüzde 80’inin Ticari ve KOBİ’ler olduğu sektörde, ticari alacakların güvence altına alınmasının oldukça önem taşıdığı vurgulandı.
Firmaların tüm vadeli satışlarını kapsayan ve müşterilerinin performansını düzenli olarak takip eden risk yönetim sistemi olan Alacak Sigortası’nın uzmanları EGİAD’da buluştu.  Şirketleri beklenmedik risklere karşı koruyarak onlar için artık hayati öneme sahip olan Alacak Sigortası, EGİAD’da masaya yatırıldı. EGİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte,  Atradius Türkiye’den Badahan Canatan, COFACE  Türkiye’den Uğur Çetin, Euler Hermes’den Gürcan Köseoğlu, Can Grup Sigorta’dan Erdoğan Çekirer iş dünyasını sunumlarıyla aydınlattılar. EGİAD’lı işadamlarının ticaretlerini güven içinde büyütebilmeleri için risk yönetimi, tahsilat hizmeti ve tazminat ödemesi başlıklarını içeren kapsamlı seminer, Alacak Sigortasının hangi şirketlere uygun olduğu, işleyişi ve avantajları konularını da kapsadı. Bazı işletmelerin iş yaptığı müşterilerini risksiz görmesine rağmen kriz anlarında tahsilat problemlerinin yüksek oranda yaşanabildiğinin altı çizilirken, tahsilat problemlerinin yaklaşık yüzde 50’sinin sağlam ve uzun süreli iş ilişkisi kurulmuş alıcılarda yaşanabildiğine dikkat çekildi. Gelecekte hangi müşterinin ödeme zorluğu çekeceğinin belirsiz olabileceği de ifade edilerek sigortanın önemi vurgulandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.