TikTok 14 yaşından küçüklere kullanım kısıtı getirdi

TikTok 14 yaşından küçüklere kullanım kısıtı getirdi

En fazla kullanıcı sayısına sahip uygulamalardan biri olan ve "challenge" kültürü ile tüm dünyayı etkisi altına alan TikTok, kendi iç pazarında baskı görmeye devam ediyor. Alınan son kararla yaşı küçük olanların uygulamayı kullanmasını kısıtlıyor.

Kitlesinin büyük bir kısmını küçük yaştaki kullanıcıların oluşturduğu sosyal medya devi TikTok, içerdiği videolar ve düzenleyiciler sebebiyle tüm dünyayı etkisi altına aldı. Tam da bu sebepten TikTok, 14 yaşından küçüklerin uygulamaya girişini kısıtlama kararı aldı.

tiktok-14-yasindan-kucuklere-kisitlama-getirdi-1.jpg

Çin, TikTok kullanımını kısıtladı

Gençlerin internet kullanımını azaltmayı amaçlayan Çin hükümeti birçok yasa ile uygulamalara baskı yapmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde çevrimiçi oyun oynayan 18 yaş altı kullanıcılara sınırlamalar getiren ülke, çeşitli platformlarda da kimlik doğrulama şartı istedi.

Yapılan açıklamaya göre “kimliği doğrulanmış 14 yaşın altındaki” kullanıcılar yalnızca 06:00 ile 22:00 saatleri arasında uygulamayı kullanabilecek. Sınırlamadan etkilenen kullanıcılar bu saatler arasında sadece 40 dakika uygulamayı kullanabilecek. Yani 14 yaşın altındakiler sabah 6 akşam 22 arasında 40 dakika TikTok’a giriş yapabilecek.

Son olarak TikTok’un gençlik sürümüne yeni içerikler eklenecek. Bu içerikler deneyler, sergiler, tarihi bilgiler ve ülke manzaraları olarak sıralanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.