TikTok ABD’ye karşı dava açıyor!

TikTok ABD’ye karşı dava açıyor!

ABD ve Huawei krizinin ardından gündemin en büyük konusu Çin merkezli TikTok ve WeChat gibi uygulamaların yasaklanması ya da kısıtlanmasına yönelik hamleler gelmişti.

 ABD’nin yine Çin merkezli olan Tencent’ı mercek altına aldığını sizlere duyurmuştuk. TikTok’un incelenmesinden satılmasının gündeme gelmesi sürecine kadar işlerin kızıştığını söylemek mümkün. TikTok’un sahibi ByteDance, söz konusu duruma karşı hamle yapmaya karar verdi. 

ABD, TikTok sonrasınta Tencent Games için çalışmalara başladı. Önde gelen oyun firması için de güvenlik çalışmaları yapılacak. Trump yönetimi, TikTok ve WeChat uygulamalarının ABD’de yasaklanacağına dair kararını açıklamasının ardından kısa bir süre geçtikten sonra TikTok, bunun iptali için karşı dava açtı. The Wall Street Journal‘da yer alan habere göre, TikTok’un bağlı olduğu ByteDance, Trump yönetimine karşı, uygulamanın yeni indirme yasağını kaldırmak için karşı dava açtı.

ByteDance, pazar günü(bugün) başlaması planlanan yasağın yargı sürecini ve bunun yanında ifade özgürlüğünü görmezden geldiğini söylüyor. TikTok’un ana şirketi, Trump yönetiminin asıl hedefinin siyasi olduğunu, işlerin veri güvenliği ile ilgisinin olmadığını düşünüyor. Karşı açılan davada da bu belirtiliyor. Hatırlatmak gerekirse TikTok, ağustos ayında açılan bir davayı da yargıya taşımıştı.


TikTok hakkında şu an için verilen kararlar arasında ABD merkezli Oracle şirketi ile ByteDance arasında güvenilir bir bağlantı kurulması da yer alıyor. ABD yönetimi ABD merkezli bir şirket ile TikTok’un daha güvenli hale geleceğini düşündüğü için TikTok’un ABD operasyonunun el değiştirmesini istiyor.

Trump yönetiminin verdiği karar ile TikTok hem App Store hem de Play Store üzerinden indirilemeyecek. En nihayetinde TikTok ABD’ye karşı dava açıyor, bakalım ilerleyen süreçte neler yaşanacak?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.