TikTok akımına bir platform daha katıldı

TikTok akımına bir platform daha katıldı

Reddit, TikTok benzeri özelliğiyle video paylaşımına yeni bir soluk getirecek.

Instagram, Facebook, YouTube gibi sosyal medya uygulamalarından sonra Reddit de TikTok olma yolunda adım attı. Geçen ay kullanıcıların ilgisini çeken subreddit’ler bulmalarını kolaylaştıran, Instagram benzeri Discover (Keşfet) özelliğini duyuran platform şimdi de TikTok Duet özelliğine benzer bir araç geliştiriyor.

Reddit’te kullanıcılar teknolojiden siyasete, sosyal medyaya varana kadar her konuda tartışma açarak birbirleriyle diyalog kurabiliyor. Platformda video paylaşmak da mümkün, ancak bir mesaja doğrudan kendi çektiğiniz videoyla cevap veremiyorsunuz. TikTok ise bu imkanı sağlıyorken, şimdi de Reddit kolları sıvadı.

reddit-tiktok-benzeri-video-ozelligi.webp

Reddit video paylaşımına yeni bir soluk getirecek

Henüz geliştirme aşamasında olan yeni özelliğe dair bilinen tek detay; paylaşılan bir video ile kendi çektiğiniz videoyu tek karede birleştirebileceksiniz. Böylelikle yazılı mesajla duygularınızı ifade edemediğiniz durumlarda, ilgili kişiye doğrudan video ile cevap verebileceksiniz.

Reddit, tahmin turnuvaları nedir?

Bir Reddit sözcüsü, konuyla alakalı TechCrunch’a açıklama yaptı. Yeni özelliği kullanıma açmadan önce, kullanıcıların nabzını ölçeceklerini ve platformda böyle bir gereksinime ihtiyaç olup olmadığını araştıracaklarını belirtti.

Sözcü yeterli sayıda olumlu geribildirim aldıkları takdirde beta sürecine başlayacaklarını söyleyerek şunları aktardı:

İnsanların sosyal ses, video, metin, memler ve daha fazlasını kullanarak kendileri için önemli olan konulara girmelerine yardımcı olma çalışmalarımız doğrultusunda, yeni bir video özelliğine ihtiyaç olup olmadığını görmek için birkaç Reddit topluluğuyla çalışıyoruz. Geribildirim aldıkça bu yeni özelliği test etmeye başlayacağız. Aktarılan bilgiye göre Reddit, yeni özelliğiyle TikTok’a rakip olmayı amaçlamıyor. Sadece kullanıcıların platformda birbiriyle tartışırken duygularını daha iyi ifade etmelerini kolaylaştırmak istiyor. Geçen ay duyurulan Keşfet de bu amaçla geliştirilmiş özelliklerden bir tanesi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.