TikTok, çok istenen özelliği getiriyor!

TikTok, çok istenen özelliği getiriyor!

Sosyal medya devi TikTok, üçüncü taraf uygulamaya gerek kalmadan videoları yeniden paylaşmayı sağlayan 'Repost' butonunu test ediyor.

TikTok, şu ana kadar uygulamadaki gönderileri yeniden paylaşma imkânı sunmadı. Kullanıcıların beğendikleri bir videoyu kendi hesaplarında yayınlamak için önce telefona kaydetmesi, ardından ‘yeni gönderi’ olarak yüklemesi gerekiyor. Aynı durum Meta’ya bağlı olan Instagram için de geçerliliğini koruyor.

Aslında gönderiyi manuel olarak indirmeye gerek kalmadan profilde paylaşmayı sağlayan birtakım üçüncü taraf yazılımlar mevcut. Fakat bunlar çalışmak için hesabınıza tam erişim gerektirdiğinden dolayı kişisel verilerinizin tehlikeye girme olasılığını unutmamak gerekiyor. Facebook ve Twitter’dan sonra, ‘repost’ desteği aylık 1 milyar kullanıcısı olan TikTok’a da geliyor.

tiktok-videolari-yeniden-paylasma-ozelligi-getiriyor-1.jpg

TikTok, ‘Repost’ butonunu test etmeye başladı

Instagram kullanıcılarının yıllardır istediği fakat bir türlü sonuca ulaşamadığı ‘Repost’ butonunu, ezeli rakip TikTok getirdi. Uygulama içerisindeki paylaşım menüsüne eklenen yeni buton ‘WhatsApp Status’, ‘Instagram Stories’, ‘SMS’ gibi diğer paylaşım seçeneklerinin hemen yanında yer aldı.

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra, Repost butonunun ekran görüntüsünü paylaştı. Bir kullanıcı paylaşmak istediği videonun sağ alt köşesinde bulunan ‘Paylaş’ düğmesine tıkladığında özellik aktif oluyor. Ekrana gelen seçenekler arasında; videoyu TikTok arkadaşına gönderme, raporlama gibi özelliklerin üst kısmında ‘Repost’ ikonu bulunduğu gözüküyor.

Aktarılan bilgilere göre, Repost özelliği ile paylaşılan bir video sadece takipçilerinize açık olacak. Matt Navarra, bir takipçisinin “Tek merak ettiğim, repost edilen gönderiler nerede gözüküyor? Az önce test ettim ve profilimde yoktu” sorusu üzerine “Sanırım sadece takipçilerine gösteriliyor” cevabını verdi. Fakat TikTok, bunu doğrulayan bir bilgi paylaşmadı.

Repost butonu şu anda test aşamasında. Ayrıca sınırlı sayıda kullanıcı grubunun erişimine açıldı. Ancak genel kullanıma ne zaman sunulacağı bilinmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.