TikTok dava yoluna gitmeye hazırlanıyor! Bu usulsüzlüğü çözecek

TikTok dava yoluna gitmeye hazırlanıyor! Bu usulsüzlüğü çözecek

TikTok’un sahibi ByteDance, Amerika’daki varlığını yasaklayan kararnameye itiraz etmek için yargıya gideceğini doğruladı. 

Trump yönetimine karşı başlatılacak yasal işlemlerin önümüzdeki haftadan itibaren gerçekleşmesini beklediğini de ekledi. TikTok dava ile yanlış olduğunu düşündüğü adımı ortadan kaldırmayı umuyor.

TikTok dava açarak usulsüzlüğü çözmeyi hedefliyor

Cnet’in aktardığı habere göre e-posta yoluyla açıklama yapan TikTok, “Hukukun üstünlüğünün göz ardı edilmemesi ve şirketimizle kullanıcılarımıza adil davranılması için söz konusu icra düzenine yargı sistemi yoluyla meydan okumaktan başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı. 6 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Trump, ulusal güvenlikle ilgili korkulara atıfta bulunarak  Çinli TikTok ve sahibi ByteDance’ın 90 gün içinde satılmadığı taktirde yasaklanacağından ve firmanın iştirakleriyle çalışan diğer firmaların da aynı işlemlerden geçeceğini belirtmişti. Yaklaşık bir yıldır yapıcı bir çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten TikTok, bunun rağmen gerçeklere dikkat edilmediğinden ve hükumetle aralarındaki görüşmelerde hep bir yasal süreç eksikliği olduğundan yakındı.

Washington yönetimi, dünyaca ünlü uygulamanın Çin’in komünist hükumetine kullanıcı verilerini verdiğini iddia etmişti. Konuyla ilgili TikTok’sa defalarca yaptığı açıklamalarda böyle bir konunun söz konusu olmadığını, korkuların temelsiz olduğunu söylemişti.

Öte yandan TikTok tüm bu spekülasyonların yanında kısa süre sonra beklenen satışı gerçekleştirebilir. Microsoft, bu ayın başında şirketin ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonlarını almak için girişimleri olduğunu kabul etmişti. Apple, Oracle ve Twitter gibi firmaların da ilgilendiği satın alma girişimlerinden kimin galip çıkacağıysa belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.